2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada pašvaldība noslēdz sadarbības līgumu ar Okņicas rajonu Moldovā

Preiļu novada pašvaldība noslēdz sadarbības līgumu ar Okņicas rajonu Moldovā

Šī gada 27. augustā Okņicā, Moldovas Republikas Okņicas rajona lielākajā pilsētā, tika noslēgts sadarbības līgums starp Preiļu novadu un Okņicas rajonu. Līgumu parakstīja Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda un Okņicas rajona priekšsēdētājs Vasile Romaņuks.

Noslēgtais līgums paredz sadarbību starp abām pašvaldībām vairākās jomās – sadarbības veicināšanā starp uzņēmējiem, apkārtējās vides aizsardzībā un enerģētikā, administratīvās vadības jomā, izglītībā, kultūrā, sportā, kā arī informācijas apmaiņā jauniešu darbā.

Sadarbības līguma noslēgšana notika Moldovai nozīmīga notikuma ietvaros – Okņicā tika svinēta Moldovas Republikas neatkarības 25. gadadiena. 27. augustā visas dienas garumā notika dažādi pasākumi, kas bija veltīti Moldovas neatkarības dienai, kuru centrālais notikums bija sadarbības līguma parakstīšana. Pēc oficiālā pasākuma Okņicas viesi apmeklēja moldāvu rakstnieka Konstantīna Stamati memoriālo māju, piedalījās jubilejas koncertā.

Nākamajā dienā – 28. augustā – tika piedāvāta plaša programma ārpus pilsētas, lai gūtu priekšstatu un iepazītos ar Okņicas rajona lauku teritorijām. Ciemiņi apmeklēja Ungru ciemu, apskatīja Draudzības tiltu un „Zaļās Kernicas” avotus. Notika iepazīsānās ar Kalarašovas sieviešu klosteri, bērnu dārzu Merešovkas ciematā, varēja skatīt arheoloģisko ainavu Verežanu ciematā un iepazīties ar interesantām vietām Ļipniku ciematā, kā arī vērot moldāvu tradīcijas.

Maruta Plivda pastāstīja, ka Okņicas vadība un iedzīvotāji Latvijas ciemiņus uzņēma ļoti viesmīlīgi. Vietējie iedzīvotāji ir atvērti cilvēki, un zeme ir viņu bagātība. Lielākā daļa vietējo iedzīvotāju nodarbojas ar lauksaimniecību – graudkopību un augļkopību, apstrādājot nelielas zemes platības.

Maija Paegle,

Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru