2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Preiļu pilsētā sākusies apkures sezona

Sākot no ceturtdienas, 6. oktobra, pilsētā pakāpeniski uzsākta apkures sezona, informē SIA “Preiļu saimnieks” Siltuma un ūdens apgādes nodaļas vadītājs Vladimirs Haritonovs. Iepriekšējos rudeņos apkures sezona sākās oktobra vidū, bet šogad tas noticis ātrāk, jo Siltumapgādes daļā saņemti māju vecāko un dzīvokļu īpašnieku lūgumi pieslēgt apkuri. Rudenīgi vēso un mitro laikapstākļu dēļ dažās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, saskaņā ar māju vecāko iesniegumiem, apkure sākta jau no 3. oktobra, bet kā pašiem pirmajiem septembra nogalē apkure tika pieslēgta bērnudārziem, slimnīcai un poliklīnikai.

Par Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas direktoru iecelts Edgars Vaivods

29. septembra Preiļu novada domes sēdē tika nolemts par Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas direktoru iecelt Edgaru Vaivodu. Amata pienākumus jaunais Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas direktors sāks pildīt no 17. oktobra. Edgara Vaivoda kandidatūra Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas direktora amatam saskaņota ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju.

Preiļu slimnīcā arī turpmāk būs pieejamas sociālās gultas

29. septembra domes sēdē deputāti nolēma paredzēt zaudējumu segšanu SIA “Preiļu slimnīca”, kas rodas, nodrošinot īslaicīgo sociālo pakalpojumu – Preiļu slimnīcas sociālās gultas. Tādējādi pakalpojums netiks pārtraukts un būs pieejams novada iedzīvotājiem arī turpmāk. Šobrīd sociālās gultas Preiļu slimnīcā izmanto 7 cilvēki, no tiem 5 ir Preiļu novada iedzīvotāji. Uzturēšanās maksa klientiem ir 18 eiro diennaktī, kas nenosedz reālās izmaksas, tāpēc starpību ir apņēmusies segt pašvaldība. Jāņem vērā, ka palielinoties pakalpojuma saņēmēju skaitam, izmaksas uz vienu personu un līdz ar to arī pašvaldībai nosedzamā zaudējumu summa samazinātos.

Noslēdzies Preiļu novada atklātais čempionāts galda tenisā

9. oktobrī noslēdzies šī gada Preiļu novada atklātais čempionāts galda tenisā. Kā pastāstīja sacensību organizētājs Voldemārs Limans, šajā noslēdzošajā sacensību kārtā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 60 sportisti. Kopvērtējumā sievietēm 1. vietu pārliecinoši izcīnīja mājiniece, trenera Anatolija Isajeva audzēkne Diāna Afanasjeva. Vīriešu kopvērtējumā 1. vietā Jānis Svīķis (Mazsalaca). Veterānu 40 g. un vecāki grupā 1. vietā Arunas Petraškevičius (Lietuva), 50 g. un vecāki – Ervīns Svīķis (Mazsalaca), 60 g. un vecāki – Valdemārs Limans (Preiļi).

Dzīvās mūzikas vakars – grupa “Piparmētra” @PAKAC

14. oktobrī uz PAKAC skatuves kāps meiteņu grupa „Piparmētra”, sniedzot dzīvās mūzikas koncertu. Grupa "Piparmētra" dibināta pirms gada Ilūkstē. Ietekmējoties no tādām grupām kā Prāta Vētra, The Beatles, The Rolling Stones u.c., tiek ne tikai izpildītas šo grupu kaverversijas, bet arī radītas savas oriģināldziesmas. Koncerta sākums plkst. 22.00. Ieeja par ziedojumu 1,50 EUR apmērā.

Kultūras pasākumi

22. oktobrī plkst. 19.00 Pelēču Kultūras namā Pelēču pagasta vokālā ansambļa „IEDVESMA” 5 gadu jubilejas koncerts „Pastāvēs, kas pārvērtīsies”. Noslēgumā - balle kopā ar grupu „Nakts ekspresis”. Ieeja – brīva.

23. oktobrī plkst. 14.00 Preiļu Kultūras namā Baltkrievu kultūras nedēļas sarīkojums. Piedalās: Preiļu slāvu biedrības „Raduga” un kultūras centra vokālie ansambļi „Rjabinuška” un „Kaļinuška”, Līvānu slāvu biedrības ansamblis „Uzori”, Dagdas baltkrievu dziesmu ansamblis „Akolica”. Ieeja – brīva.

28. oktobrī plkst. 20.00 Saunas Tautas namā (TN) Saunas TN pašdarbnieku, bijušo, esošo pagasta darbinieku atpūtas pasākums „Atmiņas vienmēr liesmo un kvēl”. Ieeja – brīva.

30. oktobrī plkst. 17.00 Preiļu Kultūras namā Latvijas  deju ansambļu „Dancis”, „Līgo”, „Daiļrade”, „Jampadracis” (vidējā paaudze) koncerts „DEJA LATVIJAI!”. Ieeja – brīva.

Informāciju sagatavoja Ilona Vilcāne,

Preiļu novada mājas lapas satura redaktore

Atstājiet komentāru