2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Līdz 28. decembrim apskatāma izstāde “Jānis Streičs. Jubilāra vaļasprieks”

Līdz 28. decembrim Preiļu kultūras nama izstāžu zālē Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvā izstādi “Jānis Streičs. Jubilāra vaļasprieks”. Tā ir viena no Jāņa Streiča jubilejas gada izstādēm, kurā pārsvarā eksponēti muzeja krājuma priekšmeti - gleznas un personīgās lietas, kuras Jānis Streičs vairāku gadu garumā, savā sirsnībā, dāvinājis muzejam.

Preiļu Valsts ģimnāzijai – 20

Šis rudens Preiļu Valsts ģimnāzijai ir īpaši nozīmīgs, jo tika svinēta 20 gadu pastāvēšanas jubileja. Godinot skolas pirmā direktora Jāņa Eglīša piemiņu, paveiktos darbus, tika pieņemts lēmums mainīt ģimnāzijas nosaukumu. Turpmāk tā būs Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija. 17. novembrī Preiļu Romas katoļu baznīcā notika jaunā karoga iesvētīšana un aizlūgums par mūžībā aizgājušajiem pedagogiem, darbiniekiem un ģimnāzistiem. 19. novembrī uz svētku koncertu Preiļu Kultūras namā pulcējās ģimnāzijas pedagogi, darbinieki, absolventi un viesi, kā arī Jāņa Eglīša ģimene.

Aicinājums novada iedzīvotājiem uz tikšanos ar domes deputātiem un speciālistiem

Preiļu novada dome aicina iedzīvotājus uz tikšanos ar domes deputātiem, iestāžu un daļu vadītājiem, lai pirms 2016. gada novada budžeta pieņemšanas iepazīstinātu ar paveikto šajā gadā, ieplānotajiem darbiem nākamajam gadam un uzklausītu iedzīvotāju priekšlikumus. Iedzīvotāji uz sarunu tiek gaidīti 5. decembrī Aizkalnes pagasta tautas nama zālē, 6. decembrī Pelēču pagasta Ārdavas saieta namā un Pelēču kultūras nama zālē, 7. decembrī Saunas pagasta Salas pamatskolas zālē un Saunas pagasta tautas nama zālē, 8. decembrī Līčos, Preiļu pagasta pārvaldes zālē un Preiļu kultūras nama lielajā zālē. Tāpat 8. decembrī no plkst. 15.00 līdz plkst. 17.00 Preiļu kultūras nama zālē novada iedzīvotājiem būs iespēja saņemt atbildes uz interesējošiem jautājumiem no vairāku nozaru speciālistiem. Sīkāka informācija www.preili.lv.

Mobilā mamogrāfa izbraukums uz Preiļiem 3. decembrī

SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” plāno veikt mobilā mamogrāfa izbraukumu uz Preiļiem 3. decembrī no plkst. 9.00 līdz plkst. 11.30. Atrašanās vieta: Preiļu slimnīca, Raiņa bulvāris 13. SIA “Daugavpils reģionālā slimnīca” valsts apmaksātās programmas ietvaros veic mobilā mamogrāfa izmeklējumus. Mamogrāfija ir krūts audu rentgenoloģiska izmeklēšana ar zemas intensitātes rentgenstarojumu. Šī uzskatāma par vienu no efektīvākajām metodēm, lai savlaicīgi atklātu krūts vēzi. Mobilais digitālais mamogrāfs ir īpaši aprīkots autobuss, kura pieejamība izbraukumos pa Latviju atvieglo iedzīvotājiem iespēju saņemt augstvērtīgu mamogrāfijas izmeklējumu dzīvesvietas tuvumā.

Dabasu Durovys - dzīvās mūzikas vakars PAKAC 9. decembrī

9. decembrī PAKAC (Kārsavas 4, Preiļi) gaidāms biedrības pēdējais organizētais koncerts šajā gadā, kad «Dzīvās mūzikas vakara» ietvaros uz skatuves kāps grupa «Dabasu durovys» ar akustisko sastāvu, prezentējot savu jaunāko studijas albumu. Koncerta sākums plkst. 22.00, bet durvis vaļā un tēja būs pieejama jau no plkst. 21.00. Ieeja par ziedojumu 1,50 EUR apmērā! Koncerts top pateicoties Preiļu novada domes un biedrības PAKAC sponsoru finansiālajam atbalstam.

Aizvadīts novada čempionāts volejbolā

Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas zālē spraigu cīņu gaisotnē 26. novembrī aizvadīts Preiļu novada čempionāts volejbolā. Turnīrs pulcēja sešas spēkos gana līdzvērtīgas Preiļu novada komandas, kur spēles uzvarētājs tika noskaidrots spraigās un pašaizliedzīgās cīņās pašā seta galotnē. Bronzas medaļas izcīnīja čempionāta debitante „VUGD” komanda. Sudrabs – “Saunas” komandai, bet zelts – “Līčiem”. Līdzjutēji volejbola kaislībām varēs pievērsties 10. decembrī, kad Preiļu 1. pamatskolas sporta zālē mūsu veterāni cīnīsies par „Ziemassvētku ieskaņu” kausu gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē.

Kultūras un izklaides pasākumi

9. decembrī plkst.10.00 Ārdavas saieta namā radošā darbnīca „Ziemassvētku laiks”

9. decembrī plkst. 13.30 Pelēču KN radošā darbnīca „Ziemassvētku dekoru izgatavošana”

9. decembrī plkst. 19.00 Preiļu KN otrā stāva zālē Makšķernieku stāstu vakars

10. decembrī plkst.20.00 Preiļu KN volejbola veterānu turnīra „Ziemassvētku ieskaņas” noslēguma sarīkojums

11. decembrī plkst.15.00 Preiļos Preiļu pilsētas egles iedegšanas pasākums „Eglītes mirdzumu meklējot”

Informāciju sagatavoja Ilona Vilcāne,

Preiļu novada mājas lapas satura redaktore

Atstājiet komentāru