2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Preiļu vīru vokālais ansamblis svin 20. dzimšanas dienu

26. novembrī savas darbības 20. dzimšanas dienu svinēja Preiļu novada Kultūras centra vīru vokālais ansamblis. Kultūras ministrija atzinīgi novērtējusi kolektīva ieguldījumu tautas mākslas vērtību saglabāšanā, un svētkos Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda pasniedza kolektīvam Kultūras ministrijas Atzinības rakstu. To saņēma ilggadējais ansambļa vadītājs Alberts Vucāns. Latvijas Nacionālā kultūras centra Atzinības raksti par radošu ieguldījumu vokālo ansambļu tradīciju un dziesmas popularizēšanā tika pasniegti ilggadējiem ansambļa dziedātājiem Ivaram Sitnikam un Vladimiram Ivanovam.

Aktīvi, interesanti un rezultatīvi noritējis Preiļu novada “Jauniešu FORUMS 2016”

25. novembrī, Preiļu 1. pamatskolā, norisinājās Preiļu novada Jauniešu FORUMS 2016. Tajā jaunieši kopā ar iedvesmotājiem diskutēja par līdzdalību, kultūru un sportu Preiļu novadā. Jauniešu forumu atklāja Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda. Pirmajā pasākuma daļā jaunieši klausījās uzaicināto viesu iedvesmas un labās pieredzes stāstus, bet pasākuma otrajā daļā paši jaunieši aktīvi diskutēja un pārsprieda foruma tēmas trīs diskusiju darbnīcās: kultūras, sporta un aktīvās līdzdalības darbnīcā. Forumā piedalījās jaunieši no visām Preiļu novada skolām, kopā  61 dalībnieks.

Preiļu novada domes stipendiju ieguvēji paraksta trīspusējos līgumus

25. novembrī Preiļu novada domē svinīgi tika parakstīti pirmie četri līgumi par pašvaldības stipendiju iegūšanu. Trīspusējie līgumi tika noslēgti starp Preiļu novada domi, nodibinājumu “Viduslatgales pārnovadu fonds” un stipendijas ieguvušajiem studentiem. Starp pirmajiem jauniešiem, kuri saņems Preiļu novada domes stipendijas, trīs ir medicīnas nozares studenti, viens mācās inženierzinātņu programmā. Noslēgtie līgumi paredz, ka katram stipendijas saņēmējam līgumā noteiktais laiks jānostrādā pašvaldībā, pašvaldības uzņēmumā, kapitālsabiedrībā vai Preiļu novada pašvaldības teritorijā reģistrētā uzņēmumā. Nākamā pieteikšanās paredzēta 2017. gada vasarā.

Sāk darboties slēpju noma

Ar 3. decembri atsākusi darboties distanču slēpju noma Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas 1. stāva telpās. Pakalpojums ir bezmaksas un inventārs tiek izsniegts uz konkrētu laiku nevis līdzi ņemšanai.

Tradicionālais Makšķernieku vakars Preiļos

9. decembrī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā jau desmito reizi norisināsies ikgadējais Makšķernieku vakars. Pasākuma pirmajā daļā  par fīdermakšķerēšanu stāstīs Latvijas čempions fīdermakšķerēšanā Krišjānis Lisovskis. Uz otro sarunu īpaši aicināti spiningotāji - par jaunākajām atziņām spiningošanā stāstīs Latvijas čempions, pasaules čempionāta 3. vietas ieguvējs Armands Romanovs. Ieeja pasākumā – bez maksas.

Uzņēmēju un iedzīvotāju ikmēneša tikšanās 13. decembrī

Preiļu novada uzņēmēji un iedzīvotāji tiek aicināti uz ikmēneša tikšanos, kas  notiks otrdien, 13. decembrī pulksten 15. 00 Preiļu novada Domes zālē, Raiņa bulvārī 19. Tikšanās viešņa Kristīna Sprūdža – profesionālis ar starptautisko karjeru starptautiska un nacionāla līmeņa pasākumu plānošanā, organizēšanā un vadīšanā, etiķetes, protokola un komunikācijas jautājumos. Etiķetes un saskarsmes prasmju apmācības un konsultāciju jomā darbojas jau vairāk nekā 15 gadus.

Kultūras pasākumi

9. decembrī plkst.10.00 Ārdavas saieta namā radošā darbnīca „Ziemassvētku laiks”

9. decembrī plkst. 13.30 Pelēču Kultūras namā radošā darbnīca „Ziemassvētku dekoru izgatavošana”

10. decembrī plkst.20.00 Preiļu Kultūras namā volejbola veterānu turnīra „Ziemassvētku ieskaņas” noslēguma sarīkojums

11. decembrī plkst.15.00 Preiļos Preiļu pilsētas egles iedegšanas pasākums „Eglītes mirdzumu meklējot”

17. decembrī plkst. 10.00 - 13.00 Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19, Ziemassvētku tirdziņš

Ilona Vilcāne

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru