2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Bērni ar invaliditāti saņem Ziemassvētku dāvanas

15. decembrī Preiļu kultūras namā notika Ziemassvētku pasākums bērniem ar invaliditāti. Pasākumu rīkoja Invalīdu un viņu draugu apvienība Apeirons kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru. Pasākumu atbalstīja arī Preiļu novada dome un Preiļu novada Labklājības pārvalde. Kā pavēstīja Apeirona pārstāvji, šis pasākums bija brīnišķīgs piemērs ar valsts iestādes aktīvu iesaistīšanos un izcilu rezultātu - priecīgām ģimenēm un laimīgiem bērniem!

Sākusies pieteikšanās konkursam "Skaistākais Ziemassvētku noformējums"

Preiļu novada dome aicina privātmāju īpašniekus, daudzdzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus, valsts iestādes, pašvaldības iestādes, uzņēmumus, piedalīties skatlogu, ēku fasāžu un priekšlaukumu noformējuma konkursā „Skaistākais Ziemassvētku noformējums”. Konkursam jāpiesakās līdz 23. decembrim. Konkursa uzvarētāju apbalvošana notiks 29. decembrī Lielās balles laikā.

Visi Preiļu novada bērni saņems Ziemassvētku dāvanas

Kā katru gadu, arī šogad Preiļu novada pašvaldība visiem novada bērniem sarūpējusi Ziemassvētkos dāvanas – saldumu pakas. Novada domes deputāti 24. novembra domes sēdē lēma par dāvanu lielumu – pirmsskolas bērniem un 1.-4. klašu skolēniem katram tiks pasniegta saldumu paka, savukārt vecākiem skolēniem dāvanas tiks pasniegtas klašu kolektīvos. Dāvanas saņems arī pašdarbības kolektīvi un sporta komandas. Bērni, kas apmeklē izglītības iestādes, dāvanas saņems skolu un bērnudārzu Ziemassvētku pasākumu laikā. Savukārt bērniem, kas dažādu iemeslu dēļ neapmeklē izglītības iestādes, dāvanas Ziemassvētku vecītis pasniegs bērnu eglītes pasākumos Preiļu Kultūras namā, kā arī Saunā, Aizkalnē un Pelēčos. 

Makšķernieku vakars Preiļos desmito reizi pulcēja vietējos ‘copmaņus’

9. decembrī Preiļu novada kultūras namā jau desmito reizi norisinājās ikgadējais Makšķernieku vakars. Šoreiz uz pasākumu bija ieradies īpaši daudz makšķerēšanas entuziastu un makšķernieku atbalstītāju. Lielu interesi klātesošie izrādīja par fīdermakšķerēšanu. Pamatojoties uz savu personīgo pieredzi, par šo makšķerēšanas veidu saistoši stāstīja Krišjānis Lisovskis.  Otrajā pasākuma daļā Latvijas čempions, pasaules čempionāta 3. vietas ieguvējs Armands Romanovs izklāstīja spiningošanas jaunumus un atklāja dažus spiningošanas noslēpumus.

Ziemassvētku ieskaņas” kausa izcīņa volejbolā veterāniem

10. decembrī otro reizi Preiļos notika „Ziemassvētku ieskaņas” kausu izcīņas turnīrs volejbolā senioriem. Vīrieši sacentās V40+ , bet sievietes S35+ vecuma grupās. Vīriešiem cīņas par galveno balvu uzsāka deviņas komandas, kuras bija sadalītas divās apakšgrupās, bet dāmu konkurencē piecas komandas savā starpā noskaidroja nākošo kausa īpašnieci pēc apļa sistēmas. Sievietēm spraigās cīņas volejbola laukumā noslēdzās ar Saulkrastu dāmu, savukārt vīriešiem pirmo vietu izcīnīja Krāslava. Cīņas notika Preiļu 1. pamatskolas trijos volejbola laukumos vienlaicīgi.

10. janvārī uzņēmēju un iedzīvotāju ikmēneša tikšanās

Preiļu novada uzņēmēji un iedzīvotāji tiek aicināti uz ikmēneša tikšanos, kas  notiks otrdien, 10.janvārī, pulksten 15.00 Preiļu novada Domes zālē, Raiņa bulvārī 19. Pasākuma viesis - Vladislavs Stankēvics informēs par Latgales speciālo ekonomisko zonu.

Grāmatas "Jāņa Streiča maģiskais reālisms. 22 filmas" prezentācijas pasākums

27. decembrī plkst. 14.00 Preiļu Galvenajā bibliotēkā (2. stāvā) notiks grāmatas "Jāņa Streiča maģiskais reālisms. 22 filmas" prezentācijas pasākums. Piedalās – grāmatas autore Daira Āboliņa un Jānis Streičs. Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties grāmatu.

Kultūras pasākumi

25. decembrī plkst. 16.00 Preiļu Kultūras namā Deju kopu “Dancari” un “Talderi” Ziemassvētku koncerts. Ieeja - brīva

25. decembrī plkst.20.00 Aizkalnes Tautas namā koncerts „Ziemassvētku kokteilis”

25. decembrī plkst.22.00 Aizkalnes Tautas namā balle - karnevāls „Brīnumu nakts”. Spēlē Arvīds & Ilze. Pieejama galdiņu rezervācija.

26. decembrī plkst.13.00 Saunas Tautas namā Ziemassvētku koncerts „Sanākat, jaunas meitas”. Ieeja - brīva

26. decembrī plkst. 16.00 Preiļu Kultūras namā deju kopas “Gaida” Ziemassvētku koncerts. Ieeja - brīva

28. decembrī plkst.11.00 Ārdavas saieta namā pasākums „ Ziemassvētku ballēšanās”

29. decembrī plkst. 20.00 Preiļu Kultūras namā GADA LIELĀ BALTĀ BALLE.

Informāciju sagatavoja Ilona Vilcāne,

Preiļu novada mājas lapas satura redaktore

Atstājiet komentāru