2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada iedzīvotāji saņem Labdarības organizācijas “Gaišie spārni” dāvanas

18. decembrī Preiļu Kultūras centrā norisinājās pasākums Preiļu novada vientuļajiem senioriem  “Ziemassvētku zvaigznes lai pār visiem mirdz”. Labdarības organizācija “Gaišie spārni” bija parūpējušies gan par muzikālo baudījumu, gan dāvanām. Dienu iepriekš, 17. decembrī, “Gaišie spārni” sarūpēja un izsniedza dāvanas 16 Preiļu novada ģimenēm, tai skaitā 47 bērniem, kuri ir Labklājības pārvaldes redzeslokā. Ģimeņu izteiktās vēlēšanās piepildījās, un katra no tām tika pie sava sapņa reālā izpildījuma.

Uzstādīta pirmā kaķu māja

Pēc Nikodema Rancāna ielas 2. un 5. mājas iedzīvotāju iniciatīvas Preiļos uzstādīta pirmā kaķu māja. Viena no idejas iniciatorēm pastāstīja, ka doma par kaķu mājas nepieciešamību radusies, ikdienā redzot, ka pie daudzdzīvokļu mājām dzīvojošajiem bezsaimnieka kaķiem nav īsti kur patverties no vēja, lietus vai sniega. Lai palīdzētu dzīvniekiem, iedzīvotāji bija ierīkojuši kartona kastes, kur apmesties. Taču laikapstākļu dēļ šis nav labākais risinājums. Tādēļ problēma tika izstāstīta SIA “Preiļu saimnieks” Komunālās nodaļas vadītājai Zentai Igolniecei, un drīz vien kaķu māja bija gatava. Tāpat tiek domāts arī par kaķu pieradināšanu pie rokām, lai viņus būtu iespējams saķert un sterilizēt.

Mājai Jaunajā ielā 1 nosiltinātas gala sienas

Daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Jaunajā ielā 1 Preiļos nosiltinātas gala sienas. Aukstās un vējainās dienās malējos dzīvokļos siltināšanas efekts ir labi jūtams, jau secinājuši iedzīvotāji. No gala sienu siltināšanas ieguvēji ir visi mājas iedzīvotāji, ne tikai tie, kuri pie tām dzīvo, jo māja mazāk zaudēs siltumenerģiju. Līdz ar to samazināsies kopējais apkurei patērētās siltumenerģijas daudzums un tātad arī maksājumi par apkuri. Kā apliecinājies praksē, pat nelieli remontdarbi, kā, piemēram, logu un ārdurvju nomaiņa kāpņu telpās, bēniņu siltināšana, ārsienu plaisu aizdarīšana, kaut nedaudz, bet tomēr ietaupa siltumenerģiju.

"Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma’’ struktūrvienības Preiļi izglītojamie atgriezušies no mobilitātes prakses Francijā

Erasmus+ projekta programmas "Lai mainītu pasauli jāsāk ar sevi"  ietvaros Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienības Preiļi audzēkņi Līga Strupā, Ilze Gribuste, Sandis Zaharovs īstenoja praksi Francijā. Meitenes strādāja lielā uzņēmumā “Leztroy”, kas nodarbojas ar ēdienu gatavošanu lielos apjomos, bet Sandis Zaharovs strādāja bistro “Yonais’’.  Jaunieši atzīst, ka guvuši vērtīgu pieredzi, jo bija iespēja pavērot, kā procesi ēdienu gatavošanas uzņēmumos risinās citviet.  Uzzināts vairāk arī par reģiona nacionālajiem ēdieniem. Gūtā pieredze un iespaidi palīdzēs turpmāk attīstīt savas profesionālās prasmes.

Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas jaunās volejbolistes veiksmīgi noslēdz „Kausa izcīņas” sezonu

Šī gada rudenī Daugavpilī notika „Kausa izcīņas” volejbola sacensību posmi U-13 un U-12 grupas meitenēm, kurā piedalījās Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas jaunās volejbolistes. U-13 Preiļu novada volejbolistes savā apakšgrupā ierindojās 4. vietā, savukārt pēc finālsacensībām par 11.-14. vietu Rīgā 27. novembrī Preiļu meitenes ierindojās 13. vietā. Daudz labāk veicās U-12 meitenēm. Daugavpilī Preiļu komanda savā apakšgrupā ierindojās 2. vietā, kas ļāva spēlēt finālā par 1.-6. vietu Liepājā 17. un 18. decembrī. Finālsacensībās Preiļu novada jaunās volejbolistes ierindojās 4. vietā no 15 komandām, kas ir ļoti labs rezultāts.

Kultūras pasākumi

29. decembrī plkst. 12.00 Pelēču Kultūras namā pirmsskolas vecuma bērnu Ziemassvētku eglīte „Nākat bērni priecāties, maskoties un aušoties”

29. decembrī plkst. 20.00 Preiļu Kultūras namā GADA LIELĀ BALTĀ BALLE.

31. decembrī plkst. 23.45 Preiļos, Raiņa bulvārī 19, Jaunā  2017. gada sagaidīšana un svētku salūts

1. janvārī plkst. 00.30 Preiļu Kultūras namā Gadu mijas Balle. Spēlē grupa „Miggla”.

11. janvārī plkst. 12.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu novada senioru atpūtas sarīkojums. Ieeja - brīva

12. janvārī plkst.19.00 Preiļu Kultūras namā Viktors Kozlitins, Marina Glagoļeva - Romances, dziesmas no Muslima Magomajeva repertuāra.

Informāciju sagatavoja Ilona Vilcāne,

Preiļu novada mājas lapas satura redaktore

Atstājiet komentāru