2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Preiļos aktīvi aizvadīta tradicionālā Pasaules sniega diena

Pasaules Sniega diena ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas ikgadējs sniega festivāls bērniem un viņu ģimenēm, kas vienlaicīgi notiek dažādās vietās visā pasaulē, šogad jau sesto reizi. 15. janvārī arī Preiļos norisinājās sniega dienai veltītas aktivitātes. Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolā akcijai reģistrējās 150 slēpot gribētāju, kas atsaucās aicinājumam iesaistīties Pasaules sniega dienas akcijā “Pievieno savu kilometru kopējā pūrā!”. Dalībnieki krāja kopējos veselības kilometrus distanču slēpošanas sagatavotajās trasēs gan stadionā, gan arī Preiļu parkā. Uzskaitot noslēpoto kilometru skaitu, noskaidrojās, ka visvairāk noslēpojis ir Latvijas IV olimpiādes dalībnieks triatlonā no Preiļu novada Austris Bogdanovs, kurš pievarēja 25 km, un bijusī preilēniete Natālija Savicka (Novikova), kurai arī pa spēkam bija 25 km. Kopā šajā dienā tika savākti 700 km!

Preilieši piedalās Madonas kausa – 2017 izcīņā volejbolā

14. janvārī uz Madonas kausa – 2017 izcīņu volejbolā devās divas Preiļu novada komandas. Dāmas spēkojās S40+ grupā, kur sacentās septiņas komandas, bet kungi mērojās spēkiem V45+ grupā, kura pulcēja astoņas komandas. Apakšgrupās spēles norisinājās divos setos. Dāmas savā apakšgrupā ierindojās 4. vietā, savukārt vīri ieguva dalītu 5.-6. vietu.

Feoktists Pušņakovs izcīna uzvaras Madonā

14. janvārī Madonas biatlona un slēpošanas bāzē „Smeceres sils” norisinājās Baltijas kausa izcīņa biatlonā junioriem un jaunatnei, kur atsevišķi izdalītas bija arī veterānu grupas. Vecākajā veterānu grupā V60+ piedalījās arī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas sporta skolotājs Feoktists Pušņakovs, kas pirmajā dienā izcīnīja uzvaru individuālajā 10 km distancē, savukārt otrajā sacensību dienā arī 6 km sprinta distancē.

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā atklāta digitālā latviešu valodas un literatūras klase

 

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā – izglītības programmas “Samsung Skola nākotnei” 2016. gada laureātu skolā – atklāta digitālā latviešu valodas un literatūras klase. Skolas izstrādātais pārmaiņu projekts, kas paredz iespēju skolēniem pašiem izvēlēties mācību vietu, laiku un tempu, tika atzīts par labāko 15 komandu konkurencē, iegūstot iespēju uzlabot mācību procesa nodrošinājumu ar Samsung tehnoloģijām 10 000 eiro vērtībā. Preiļu skola izvēlējās modernizēt latviešu valodas un literatūras kabinetu, kurā izvietota 75 collu digitāla skārienjutīga tāfele, 30 planšetdatori un divi skaļruņi.

Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvā Latvijas Republikas Pilsoņu Kongresam veltītu izstādi

No 25. janvāra līdz 28. februārim Preiļu 1. pamatskolas muzejā ir apskatāma Latvijas Nacionālās bibliotēkas veidota ceļojoša izstāde „Latvijas Republikas Pilsoņu Kongresam – 25“. Izstādi ar Latviešu fonda atbalstu sagatavojusi Latvijas Nacionālā bibliotēka izstāžu cikla „Ceļā uz valsts simtgadi“ tematiskajā līnijā „Neatkarības vēsture“ sakarā ar Pilsoņu Kongresa jubileju. Izstādes norises laikā tiek plānota tikšanās ar Pilsoņu Kongresa delegātiem un darbiniekiem. Tiks sniegts vēsturisks atskats uz Pilsoņu Kongresa veidošanos un darbību, klātesošie dalīsies atmiņās par Latvijas Trešās atmodas vēsturi, runās par mūsu šodienu un Latvijas valsts nākotni. Aicināts ikviens interesents. Ieeja brīva.

Gripas karantīnas pasākumi Preiļu slimnīcā

No 23. janvāra Preiļu slimnīcā tiek veikti karantīnas pasākumi, kas paredz, ka apmeklētājiem aizliegts apmeklēt pacientus Terapijas nodaļā un Ginekoloģijas-dzemdību nodaļā. Karantīna izsludināta, atsaucoties uz Slimību un profilakses centra izziņoto gripas epidēmijas sākumu šī gada 17. janvārī visā valstī. Iespēja apmeklēt smagos pacientus SIA “Preiļu slimnīca” Terapijas nodaļā un tēviem – jaundzimušos Dzemdību nodaļā jāsaskaņo ar nodaļas vadītāju vai virsmāsu. Terapijas nodaļa Preiļu slimnīcā tika atjaunota 2016. gada 1. martā ar 15 terapijas gultām, septiņām neiroloģijas gultām un piecām aprūpes gultām. Nodaļu vada terapeite Irēna Vaivode. Savukārt Ginekoloģijas–dzemdību nodaļas vadītājs ir ginekologs Juris Kļaviņš.

3. februārī Preiļu novada lauksaimnieku un uzņēmēju Gada balle

3. februārī plkst. 19 Preiļu kultūras namā Preiļu novada lauksaimnieku un uzņēmēju GADA BALLE kopā ar Daini Skuteli un mūzikas grupu. Aktivitātes un konkursi ar improvizācijas teātra „Spiediens” aktieriem. Darbosies foto stends. Preiļu novada lauksaimnieki un uzņēmēji aicināti pieteikties līdz 28. janvārim, papildu informācija www.preili.lv.

 

Kultūras pasākumi

 

27. janvārī plkst. 22.00 biedrībā PAKAC Akustiskajā piektdienā uzstāsies Kintija Alpe

28. janvārī plkst. 19.00 Saunas Tautas namā pašdarbnieku un draugu atpūtas pasākums “Nāc un priecājies”

31. janvārī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā pēc amerikāņu dramaturga Ramsdela Henrija lugas motīviem SILVIJA - komēdija par mīlestību un nemīlestību. Izrādē piedalās: Aīda Ozoliņa, Evija Skutele, Dace Makovska, Ivars Puga, Voldemārs Šoriņš. Biļešu iepriekšpārdošana Preiļu Kultūras namā  un www.bilesuparadize kasēs.

4. februārī plkst. 9.00 - 13.00 Pelēču ezerā Zemledus makšķerēšanas sacensības komandām

Ilona Vilcāne

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru