2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Aicinājums piedalīties sarunā par Preiļu pili

7. februārī plkst. 13.00 Preiļu novada domes zālē, Raiņa bulvāris 19, Preiļos, ikviens interesents tiek aicināts uz sarunu par kultūras pieminekļu saglabāšanu un Preiļu pili. Preiļos viesosies Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis, inspekcijas vadītāja vietniece Katrīna Kukaine un inspekcijas Arhitektūras daļas vadītājs Jānis Zilgalvis. Sarunas tēmas būs: aktualitātes kultūras pieminekļu saglabāšanā valstī, Preiļu pils pagātnē, tagadnē un nākotnē.

Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvā kinorežisora Jāņa Streiča 80 gadu jubilejai veltītu izstādi

Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejs sadarbībā ar biedrību Ekrāns izveidojis kinorežisoram, scenāristam un aktierim Jānim Streičam veltītu ceļojošu izstādiJānis Streičs: filmas, cilvēki, laikmets”. Izstāde apskatāma Preiļu kultūras namā no 31. janvāra līdz 22. februārim. Izstādē Jānis Streičs: filmas, cilvēki, laikmets (kuratore Zane Balčus, māksliniece Dace Džeriņa) aplūkoti Jāņa Streiča kino valodas paņēmieni, filmu uzņemšanas process, aktieri, ar kuriem režisors bieži strādājis kopā, to skaitā Streiča paša lomas savās filmās.

Filma “Tēvu barikādes” iepazīstina Preiļu jauniešus ar to dienu notikumiem

24. janvārī Preiļu novada Kultūras centrs ikvienu interesentu aicināja ieskatīties 1991. gada barikāžu notikumos un noskatīties Zigurda Vidiņa filmu “Tēvu barikādes”. Uz pasākumu bija atnākuši skolu audzēkņi, pedagogi, interesenti. Pirms filmas noskatīšanās par tā laika notikumiem un pieredzēto stāstīja barikāžu dalībnieks, preilietis Gunārs Vilcāns, kurš ar fotoaparātu ir iemūžinājis vairākus tā laika notikumus. Savās atmiņās par barikāžu notikumiem dalījās arī aktīvs un darbīgs Preiļu uzņēmējs, fotogrāfs un  Latgales fotogrāfu biedrības vadītājs Igors Pličs. Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņi lasīja fragmentus no barikāžu dalībnieku atmiņām, kuri pierakstīti barikāžu atceres dienās iepriekšējos gados. Sekoja Zigurda Vidiņa filmas skatīšanās, kuras scenārija autors – Viestarts Vidiņš, filmas komponists – Mārtiņš Brauns.

Gripas karantīnas pasākumi Preiļu slimnīcā

No 23. janvāra Preiļu slimnīcā tiek veikti karantīnas pasākumi, kas paredz, ka apmeklētājiem aizliegts apmeklēt pacientus Terapijas nodaļā un Ginekoloģijas-dzemdību nodaļā. Karantīna izsludināta, atsaucoties uz Slimību un profilakses centra izziņoto gripas epidēmijas sākumu šī gada 17. janvārī visā valstī. Iespēja apmeklēt smagos pacientus SIA “Preiļu slimnīca” Terapijas nodaļā un tēviem – jaundzimušos Dzemdību nodaļā jāsaskaņo ar nodaļas vadītāju vai virsmāsu.

Rūdolfam Vucānam 3. vieta sacensībās “Katrīnas kauss”

21. janvārī Kuldīgas vieglatlētikas manēžā jau septīto reizi pulcējās labākie Latvijas un ārvalstu 162 vieglatlēti, lai sacenstos Starptautiskajās sacensībās “Katrīnas kauss”. Šajās sacensībās kārts lēkšanā piedalījās Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas audzēknis Rūdolfs Vucāns. Viņš uzleca 4 m 60 cm, izcīnot 3. vietu. Pavisam maz pietrūka Rūdolfam, lai pārvarētu 4 m 75 cm augstumu.

7. februārī ikmēneša uzņēmēju un iedzīvotāju tikšanās

Preiļu novada uzņēmēji un iedzīvotāji tiek aicināti uz ikmēneša tikšanos, kas notiks otrdien, 7.  februārī, pulksten 15. 00 Preiļu novada Domes zālē, Raiņa bulvārī 19.Tēmas: Preiļu novada budžets 2017. gadam un Swedbank digitālie risinājumi uzņēmējiem.

Kultūras pasākumi

3. februārī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu novada lauksaimnieku un uzņēmēju GADA BALLE kopā ar Daini Skuteli un mūzikas grupu. Programmā aktivitātes un konkursi  ar  improvizācijas teātra  „Spiediens ” aktieriem, darbosies foto stends

4. februārī plkst. 17.00 visi Preiļu 2. vidusskolas absolventi un skolotāji aicināti uz tradicionālo vakaru "Vai atceries..." Preiļu 2. vidusskolā.

4. februārī plkst. 9.00 - 13.00 Pelēču ezerā Zemledus makšķerēšanas sacensības komandām

8. februārī plkst. 14.00 Preiļu Kultūras namā “Teātris un es” - teātra izrāde bērniem un vecākiem “BURUNDUKU TV ŠOVS”. Biļešu iepriekšpārdošana Preiļu Kultūras namā. Biļešu cena - EUR 3.00

10. februārī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu pilsētas 89. dzimšanas dienas koncerts. Ieeja - brīva

No 10. februāra līdz 10. martam Preiļu novada Kultūras centrā apskatāma Jūrmalas fotostudijas „Aspazija” izstāde „Foto-Marina-2016.

Ilona Vilcāne

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru