2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada Labklājības pārvaldes pansionāta “Preiļi” darbības paplašināšana

No 2017. gada 14. februāra Preiļu novada Labklājības pārvaldes pansionāts “Preiļi” ir paplašināts un sniedz savus pakalpojumus ne tikai SIA “Preiļi slimnīca” vecā korpusa telpās 1. stāvā, kā tas bijis līdz šim, bet arī 2. stāvā. Lai varētu nodrošināt pašvaldības iedzīvotājiem nepieciešamos sociālās aprūpes pakalpojumus ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, plānots paplašināt pansionāta darbību, papildus uzņemot vēl 24 personas. Kopā pansionātā “Preiļi” ir plānots uzņemt 48 personas, kurām ir nepieciešami šie pakalpojumi. 14. februārī notika pansionāta jauno telpu 2. stāvā svinīgā atklāšana.

Trīs Preiļu novada uzņēmumu panākumi konkursā “Latvijas Labākais tirgotājs”

Latvijas Tirgotāju asociācija sadarbībā ar Latvijas Pašvaldību savienību ik gadu rīko konkursu „Latvijas Labākais tirgotājs”. Preiļu novada pašvaldība konkursam izvirzīja 3 novada uzņēmumus: SIA „SĀTYS”, IK „Multiflora” un SIA „Preiļu Ainava”. Konkursa „Latvijas Labākais tirgotājs 2016” noslēguma pasākumā, kurš notika šī gada 16. februārī Rīgā, tika paziņoti konkursa rezultāti – visi trīs Preiļu novada uzņēmumi saņēma nomināciju UZVARĒTĀJS.

Preiļos aizvadīts Latviešu tautas dziesmu dziedāšanas sacensību “Lakstīgala 2017” Latgales posms

Preiļu novada Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar Izglītības pārvaldi un Valsts izglītības satura centru 9. februārī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas zālē organizēja Latgales novada Latviešu tautas dziesmu dziedāšanas sacensības “LAKSTĪGALA 2017”. Dziedāšanas sacensībās Preiļos piedalījās 10 komandas no Jēkabpils, Krustpils, Krāslavas, Līvānu un Preiļu novadiem un no Jēkabpils pilsētas. Katrā komandā – 5 dalībnieki, kuri apguvuši dziesmas no Roberta Zuikas sakārtotā tautasdziesmu krājuma “Lakstīgala”, kurā apkopotas 117 latviešu tautasdziesmas. Visi dalībnieki bija ļoti gatavojušies un zināja visas tautas dziesmas, pareizi atbildēja uz viktorīnas jautājumiem un visi ieguva vienādu žūrijas vērtējumu – I pakāpes diplomus – to vidū arī Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas folkloras kopa “Rūtoj”.

Preiļu ugunsdzēsēji glābēji saņēmuši jaunu autocisternu “Iveco Magirus”

8. februārī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Latgales reģiona brigādes Preiļu daļa saņēmusi pilnīgi jaunu autocisternu “Iveco Magirus”, kas Preiļu novada ugunsdzēsējiem ļaus kvalitatīvāk sniegt ar ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbiem saistītos pakalpojumus. Ar jauno transportlīdzekli vieglāk būs nokļūt notikuma vietā arī pa grūti izbraucamiem ceļiem, līdz ar to ieguvums būs visiem novada iedzīvotājiem – gan pilsētā, gan arī lauku teritorijās. Savukārt iedzīvotāji aicināti pievērst uzmanību savu māju skursteņiem, jo šobrīd ļoti daudz izbraukumu ir saistīti tieši ar sodrēju degšanu.

Sāk pieņemt iesniegumus mājokļu pabalstam

Sākot ar 21. februāri Preiļu novada Labklājības pārvalde uzsāk iesniegumu pieņemšanu mājokļa pabalstam. Preiļu pilsētas un Preiļu pagasta iedzīvotāji, kam ir tiesības uz pabalstu, iesniegumus var iesniegt Labklājības pārvaldes Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu nodaļā  Aglonas iela 1a, Preiļos. Aizkalnes, Pelēču un Saunas pagasta iedzīvotāji aicināti griezties pie sociālā darbinieka pagastu pārvaldēs. Mājokļa pabalsts gadā ir vienreizējs, un iesniegumi pabalsta saņemšanai tiks pieņemti līdz 2017. gada 29. decembrim. Mājokļa pabalsts ir pašvaldības sociālais pabalsts, kuru piešķir, lai sniegtu atbalstu cietā kurināmā iegādei vai siltumenerģijas pakalpojumu apmaksai atkarībā no apkures veida konkrētajā mājoklī. Sīkāka informācija www.preili.lv.

No 7. marta līdz 13. aprīlim apskatāma izstāde “Latvijas Sarkanais Krusts”

No 7. marta līdz 13. aprīlim Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs piedāvā izstādi „Latvijas Sarkanais Krusts”, kuru veidojuši Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs un Latvijas Sarkanais Krusts. Izstādes atklāšana 7. martā plkst. 17.00 Preiļu kultūras nama izstāžu zālē.

Kultūras pasākumi

No 15. februāra līdz 25. martam Preiļu Galvenajā bibliotēkā sadarbībā ar Ludzas pilsētas Galveno bibliotēku skatāma zīda gleznojumu izstāde “Ludzas atspulgi gleznās un fotogrāfijās”.

24. februārī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Tijas Bangas muzikālā komēdija “Septiņas vecmeitas”.

25. februārī plkst. 12.00 Saunas Tautas namā atpūtas sarīkojums senioriem „Krāšņa ledus ziedu balle”. Ieeja - brīva

1.martā plkst.10.00 Ārdavas saieta namā Novadpētniecības pasākums „Nīdermuižas draudzes dzimtu likteņi” - ieskats grāmatā „Aizkurs”: stāsti novadnieku atmiņās, tikšanās ar Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja darbinieku Vadimu Maksimovu

No 1. līdz 31. martam Saunas Tautas namā izstāde „ No senču pūralādes”

2. martā plkst. 18.00 Preiļu Kultūras namā režisora Andreja Ēķa filma „Svingeri”.

3. martā plkst.20.00 Aizkalnes Tautas namā koncerts „Tik dēļ jums...”.

3. martā plkst.22.00 Aizkalnes Tautas namā Balle kopā ar Gundaru no Aizkraukles. Būs pieejami galdiņi.

Ilona Vilcāne

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru