2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Lielā Talka notiks Zemes dienā — 22. aprīlī

Sestdien, 22. aprīlī, starptautiskajā Zemes dienā, visā Latvijā desmito reizi norisināsies Lielā Talka. Preiļu novada dome un SIA „Preiļu saimnieks” aicina ikvienu novada iedzīvotāju piedalīties talkā! Lielās Talkas norise šogad būs tāda pati, kā iepriekšējos gados, un katrs varēs izvēlēties savai dzīvesvietai tuvāko talkas vietu. Tuvākās talkošanas vietas varēs uzzināt interneta vietnē talkas.lv, bet sekot līdzi jaunākajai informācijai var arī Preiļu novada informācijas portālos preili.lv un preilusaimnieks.lv. Talkotāji talkas nories laikā tiks nodrošināti ar atkritumu maisiem, bet būtu vēlams ņemt līdzi savus darba rīkus (grābekļus, slotas, zāģus).

Izsniedz licenci interešu izglītības programmai “Mentālā aritmētika”

30. marta Preiļu novada domes sēdē deputāti nolēma izsniegt licenci biedrībai “Sofija” interešu izglītības programmai “Mentālā aritmētika”. Kā iesniegumā norādījusi biedrības “Sofija” valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova, programma jau tiek īstenota Preiļu novadā. Mentālās aritmētikas programma ir paredzēta bērniem no 4 līdz 14 gadu vecumam un tā izmanto sistēmu smadzeņu darbības attīstīšanai, kurai pamatā ir skaitāmo kauliņu izmantošana. Programma ir paredzēta 24 mēnešiem, kura ir sadalīta 7 līmeņos.

Notiek Latgales 2017. gada individuālais čempionāts galda tenisā

Šogad martā, aprīlī norisinās Latgales 2017. gada individuālais čempionāts galda tenisā, kas, kā parasti, notiek 3 kārtās Preiļos. Pašlaik jau ir noslēgušās 2 kārtas. Noslēdzošā 3. kārta notiks 22. aprīlī Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skolā. Savukārt jau šobrīd notiek gatavošanās XIV Baltijas veterānu čempionātam galda tenisā, kas 27.-28. maijā notiks Preiļos, Preiļu 1. pamatskolas zālē, un pulcēs galda tenisa veterānus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un arī Krievijas Kaļiņingradas apgabala. Baltijas veterānu čempionāts norisinās katru otro gadu kādā no Baltijas valstu pilsētām, iepriekšējās sacensības notika pirms diviem gadiem Igaunijā. Dalībnieku pieteikšanās turpinās līdz 20. maijam.

Noslēdzies Preiļu novada čempionāts basketbolā

Spraigu cīņu gaisotnē 25. un 26. martā aizritēja Preiļu novada čempionāts basketbolā vīriešiem, kas pulcēja astoņas komandas. Divās apakšgrupās 25. martā tika noskaidrotas tās divas komandas, kuras 26. martā turpināja cīņas par medaļām. Bronzas medaļu izcīnīja “Veterāni”, sudrabs – “Aglonai”, savukārt zelts – komandai “Irsis AAA”.

11. aprīlī Preiļu novada uzņēmēju un iedzīvotāju tikšanās

11. aprīlī plkst. 17.00 Preiļu novada domes zālē notiks Preiļu novada uzņēmēju un iedzīvotāju tikšanās. Tajā piedalīsies Silva Jeromanova-Maura, SIA „SILJa” valdes priekšsēdētāja, kas aicinās uz ar neformālu sarunu par biznesu.

Lauksaimnieki aicināti pieteikties plēvju izvešanai

SIA „Preiļu saimnieks” Atkritumu apsaimniekošanas daļa aicina Preiļu novada lauksaimniekus pieteikt lauksaimniecības ruļļu plēvju izvešanu. Tā ir iespēja no plēvēm atbrīvoties videi draudzīgā veidā, jo galvenais ir neizgāzt tās mežos un nededzināt. Plēves un citus otrreizējai pārstrādei derīgus sadzīves atkritumus ikviens var atvest uz Atkritumu šķirošanas laukumu Rīgas ielā 4, Preiļos, kur par to nodošanu nav papildus jāmaksā, un darbinieki palīdzēs izkraut.

Noslēdzies „Cīruļputenis – 2017”

Diezgan nemīlīgos laika apstākļos šogad 1. aprīlī Preiļos aizritēja tradicionālais „Cīruļputenis – 2017”, kur skrējēji uz starta stājās jau vienpadsmito gadu pēc kārtas. Šogad pirmoreiz sacensībās debitēja arī sporta soļošana. Sacensībām iepriekšējās dienas vakarā bija pieteikušies 66 soļotāji un vairāk nekā divsimt skrējēju. Ar rezultātiem un fotogaleriju var iepazīties www.preili.lv.

Kultūras pasākumi

9. aprīlī Preiļu Kultūras namā 22. Starptautiskā baleta festivāla ietvaros - Jazz Giordano Dance Chicago no ASV

11. aprīlī plkst.10.00 Ārdavas saieta namā radošā darbnīca „Puķu pušķi ar konfektēm”

11. aprīlī plkst. 13.30 Pelēču Kultūras namā radošā darbnīca „Lieldienu noskaņās”.

16. aprīlī plkst. 14.00 Aizkalnē, Jasmuižas parka estrādē, Lustīgās Lieldienas. Programmā: šūpošanās lielajās šūpolēs, olu kaujas, olu ripināšana, olu skaistumkonkurss,  jautrā olu stafete. Plkst. 14.30 - koncerts

16. aprīlī plkst. 15.00 Preiļu Kultūras namā Lieldienu pasākums visai ģimenei „Gar izplaukušiem pūpolkokiem skrien vieglām kājām Lieldienas”.

16. aprīlī plkst. 20.00 Pelēču Kultūras namā omulīgu noskaņu Lieldienu pasākums “Lai nākdama, kas nākdama, Lieldieniņa tā atnāca” pie galdiņiem kopā ar radošo grupu “MasKA” un vokāli instrumentālo ansambli no Krāslavas.

16. aprīlī plkst.20.00 Saunas Tautas namā koncerts „Raibās Lieldienu lustes”.

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru