2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Atjaunoti Preiļu Romas Katoļu baznīcas galvenās ejas griesti

4. aprīlī notika Preiļu Romas Katoļu baznīcas griestu vienkāršotās atjaunošanas darbu noslēguma pasākums. Projekta “Preiļu Romas Katoļu baznīcas griestu vienkāršotā atjaunošana” kopējās izmaksas bija vairāk nekā 46 000 eiro – 90% bija Eiropas Savienības LEADER programmas finansējums, savukārt 10% – Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējums. Projekta gaitā tika veikta baznīcas ēkas centrālās ejas koka griestu un pārseguma atjaunošana. Sijas un griestu dēļi pirms iebūvēšanas tika apstrādāti ar antiseptiķi un laku, tāpēc, atšķirībā no iepriekšējā debeszilā krāsojuma, šobrīd griesti ir gaišā koka tonī, tādējādi padarot arī baznīcas iekštelpas gaišākas. Preiļu Romas Katoļu baznīcā šis ir trešais realizētais projekts – divu iepriekšējo projektu laikā sakārtots tika laukums, kāpnes, celiņi, kā arī atjaunoti griesti virs altāra un presbiterija.

Preiļu 1. pamatskolas triumfs florbolā Latgalē

4. aprīlī Preiļu 1. pamatskolā no dažādiem Latgales novadiem bija sabraukuši florbolisti – 2005. gadā dzimuši un jaunāki zēni, kuri bija kļuvuši par uzvarētājiem sava novada sacensībās. Notika spraiga cīņa starp piecām komandām – Ilūkstes 1. vidusskolu, Jaunstrūžānu pamatskolu, Daugavpils Vienības pamatskolu, Rēzeknes 5. vidusskolu, Preiļu 1. pamatskolu – par tiesībām piedalīties Latvijas skolēnu 70. spartakiādes florbolā finālsacensībās. Šo sacensības mērķis – popularizēt florbola spēli Latvijas skolās. Uzvaras laurus plūca Preiļu 1. pamatskolas komanda, kas ieguva tiesības piedalīties finālsacensībās Ķekavā 12. maijā.

Arī šogad Preiļu novada pašvaldība turpina zivju resursu aizsardzības pasākumus novadā

30. marta Preiļu novada domes sēdē deputāti apstiprināja lēmumu Preiļu novada domes Attīstības daļas speciālistiem sagatavot un iesniegt projekta pieteikumu “Zivju resursu aizsardzības pasākumu nodrošināšana Preiļu novada ūdenstilpnēs”. Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 3 tūkstoši eiro, finansējums projekta apstiprināšanas gadījumā paredzēts no Zivju fonda finanšu līdzekļiem 100% apmērā Lai pilnvērtīgāk un kvalitatīvāk veiktu zivju resursu aizsardzības pasākumus Preiļu novada ūdenstilpēs, projekta atbalsta gadījumā plānots iegādāties binokli ar attēla stabilizēšanas funkciju, kas nodrošinās pārkāpēju saskatīšanu no liela attāluma, digitālo fotokameru, kas nodrošinās augstas kvalitātes attēlus, kā arī, lai veiktu biežākus un pilnvērtīgākus ūdenstilpņu apsekošanas reidus pat nepieejamās vietās, nepieciešams drons ar tālvadības pulti.

Vasarā tiks organizēti skolēnu nodarbinātības pasākumi

Skolēniem vecumā no 13 līdz 18 gadiem tiek organizēti nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā (2 nedēļas).  Skolēnu vecāki vai aizbildņi tiek aicināti pieteikties Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā, Raiņa bulv. 19, 5. kabinetā, Preiļos, vai Preiļu novada pagastu pārvaldēs līdz 15. maijam.

1. maijā Preiļos - velokross „Preiļupes līkloči”

1. maijā Preiļos norisināsies tradicionālās riteņbraukšanas sacensības “Preiļupes līkloči”. Sacensības sāksies plkst. 12.00 pie Preiļu pilsētas parka estrādes (bērnu sacensības – plkst. 11.30). Apkārtnes reljefs neļauj izvērsties dažādu trašu veidošanā, tāpēc tā ir nemainīga, bet mainās tās izbraukšanas grūtības pakāpe atkarībā no laika apstākļiem. Nolikums pieejams www.preili.lv.

Kultūras pasākumi

16. aprīlī plkst. 14.00 Aizkalnē, Jasmuižas parka estrādē, Lustīgās Lieldienas.

16. aprīlī plkst. 15.00 Preiļu Kultūras namā Lieldienu pasākums visai ģimenei „Gar izplaukušiem pūpolkokiem skrien vieglām kājām Lieldienas”.

16. aprīlī plkst. 20.00 Pelēču Kultūras namā omulīgu noskaņu Lieldienu pasākums “Lai nākdama, kas nākdama, Lieldieniņa tā atnāca”

16. aprīlī plkst. 20.00 Saunas Tautas namā koncerts „Raibās Lieldienu lustes”.

21. aprīlī plkst.10.30 Ārdavas saieta namā tematisks pasākums „Viss par bitēm” ar bitenieka Aleksandra no Galēniem piedalīšanos

22. aprīlī  plkst.13.00 Preiļu Kultūras nama senioru deju kopas „Brūklenājs” 15. dzimšanas dienas koncerts „Aprīlim, aprīlim pilieni  nav kā līdz šim”.

23. aprīlī  plkst.14.00 Preiļu Kultūras namā senioru vokāla ansambļa „Kaļinuška” 10. dzimšanas dienas koncerts.

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru