2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Preiļos aizvadīta akcija “Atrodi savu darba devēju”

20. aprīlī Preiļos notika akcija “Atrodi savu darba devēju”, ko rīkoja Preiļu novada dome sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras Preiļu filiāli un Preiļu novada Uzņēmējdarbības centru. Šogad akcijā piedalījās 20 darba devēji no Preiļu, Līvānu, Vārkavas, Riebiņu novadiem, kā arī SIA “EASTCON”, SIA “Silja”, piedāvājot vairāk nekā 40 brīvās darba vietas. Nacionālo bruņoto spēku Rekrutēšanas un atlases centrs piedalījās akcijā, piedāvājot 830 vakantas darba vietas. Uz tikšanos ar darba devējiem bija ieradušies vairāk nekā 200 darba meklētāji. Darba devēji atzinīgi novērtēja akcijas norisi, jo ļoti svarīgs ir tiešais kontakts, kas izsaka daudz vairāk nekā iesūtītais CV. 12 darba devēji norādīja, ka ir nodibinājuši kontaktus ar potenciālajiem darbiniekiem.

4. maijā Preiļu novadā par godu Latvijas valsts simtgadei notiks ozolu stādīšana

4. maijā, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā, Preiļu novada iedzīvotāji tiek aicināti iestādīt 100 ozolus par godu Latvijas valsts simtgadei. 70 ozoli tiks iestādīti Preiļu parkā, kā arī pa 10 ozoliem Aizkalnes, Pelēču un Saunas pagastā. Preiļu pilsētā ozoli tiks stādīti Daugavpils ielā 53b (pretī Mehanizatoru ielai), kur patlaban SIA “Preiļu saimnieks” tiem gatavo augsni — teritorija uzarta un atbrīvota no krūmiem. Ozolu stādi sagatavoti valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” Valmieras kokaudzētavā.

Pavasara uzkopšanas talka privātmājām: atkritumi piekabēs jāiekrauj pašiem

SIA „Preiļu saimnieks” Atkritumu apsaimniekošanas daļa 29. aprīlī un 6. maijā rīko tradicionālās pavasara uzkopšanas talkas privātmājām, kurām ar SIA „Preiļu saimnieks” ir noslēgts līgums par individuālā 240 litru sadzīves atkritumu konteinera izvešanu. Talku dienās ir unikāla iespēja bez maksas atbrīvoties no dārza un lielgabarīta atkritumiem, par kuru izvešanu ārpus talkām ir jāmaksā. Vienīgais lūgums iedzīvotājiem ir pašiem piedalīties talkās un nākt palīgā savus atkritumus iekraut. Sīkāka informācija un grafiks www.preili.lv.

Preiļu Mūzikas un mākslas skola aicina jaunos audzēkņus uz iestājeksāmeniem

Preiļu Mūzikas un mākslas skola aicina jaunos audzēkņus uz iestājeksāmeniem Mūzikas nodaļā programmās – Klavierspēle, Akordeona spēle, Pūšaminstrumentu spēle, Vijoļspēle, Kora klase un Mākslas nodaļā programmā -Vizuāli plastiskā māksla. Iestājpārbaudījumi notiks 9. maijā plkst. 18.00 un 2. jūnijā plkst. 17.00. Sīkāka informācija www.preili.lv

1. maijā Preiļos - velokross „Preiļupes līkloči”

1. maijā Preiļos norisināsies tradicionālās riteņbraukšanas sacensības “Preiļupes līkloči”. Sacensības sāksies plkst. 12.00 pie Preiļu pilsētas parka estrādes (bērnu sacensības – plkst. 11.30).Apkārtnes reljefs neļauj izvērsties dažādu trašu veidošanā, tāpēc tā ir nemainīga, bet mainās tās izbraukšanas grūtības pakāpe atkarībā no laika apstākļiem

3. maijā  1917. gada Latgales kongresa simtgadei veltīti pasākumi Preiļos

3. maijā Preiļos notiks Latgales kongresa simtgadei veltīti pasākumi. Plkst. 11.00 - svētku dievkalpojums Preiļu Romas katoļu baznīcā, plkst. 12.00 grāmatas „Latgalietis XXI gadsimtā” prezentācija viesu mājā “Pie Pliča”, savukārt plkst. 15.00 izstādes „Latgalietis XXI gadsimtā” apskate un tikšanās ar darbu autoriem Preiļu novada kultūras centrā. Izstāde apskatāma no 17. aprīļa līdz 15. maijam.

Kultūras pasākumi

28. aprīlī plkst. 13.00 Preiļu Kultūras namā vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkurss un tērpu kolekciju skate – konkurss „Latgales toņi un pustoņi” - 2. kārta

28. aprīlī plkst. 20.00 Salas pamatskolas zālē atpūtas pasākums „Sveicam pavasari”.

29. aprīlī no plkst. 8.00 līdz 14.00 Preiļos, Raiņa bulvārī 19, Stādu diena.

1.maijā plkst. 12.00 Aizkalnes Tautas namā Senioru  pavasara balle "Satiksimies mēs no jauna atkal Jasmuižā".

1. maijā plkst. 16.00 Preiļu Kultūras namā Latgales atmodas celmlauža  Franča Trasuna piemiņai - Rēzeknes Tautas teātra izrāde „Pupas”.

2. maijā  plkst.17.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu 2. vidusskolas sarīkojums „Par skolas godu”.

4. maijā – plkst. 13.00 Preiļu Kultūras namā BALTĀ GALDAUTA SVĒTKI.

6. maijā  plkst. 17.00 Preiļu Kultūras namā koncerts „ Esmu laimīgs dejojot” - Deju kopai DANCARI – 20.

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru