2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Ieskandināsim vasaras saulgriežus Aizkalnes pagasta svētkos

Ieskandināsim vasaras saulgriežus Aizkalnes pagasta svētkos

17. jūnijā norisināsies jau par tradīciju kļuvušie Aizkalnes pagasta svētki. Šogad pasākums notiks pirms pašiem vasaras saulgriežiem, tāpēc tā nosaukums “Jau smaržo Jāņu zāles” aicina izbaudīt vasaru un ieraudzīt šī skaistā gadalaika burvību.

Pagasta svētkus iesāksim ar sporta spēlēm sporta laukumā pašā pagasta centrā. Jau no pulksten 10.00 sāksies reģistrēšanās dažādiem sacensību veidiem – gan īsti sportiskiem, gan jautriem un nebēdnīgiem. Visus aktīvā dzīvesveida piekritējus aicina vairākas disciplīnas: volejbols, virves vilkšana, niršanas sacensības, jautrais trio, šautriņu mešana, olu tālmešana, roku cīņas un bērnu stafete. Noteiksim arī Aizkalnes pagasta stiprinieku un veiklāko mājsaimnieci Aizkalnē. Pēc kārtīgas sportošanas pulksten 13.00 būs iespēja baudīt Aizkalnes īpašo svētku zupu.

Vakarā pulksten 20.00 Jasmuižas parka estrādē aicinām uz Aizkalnes Tautas nama teātra kopas “Gaisma” svētku izrādi “Ak, šys kolhozs”. Varēsim skatīt komēdiju 3 cēlienos latgaliešu valodā. Izrādē piedalās pazīstami vietējie aktieri, no kuriem daudzus jau būsim redzējuši iepriekšējos izrādes režisores Rasmas Zariņas iestudējumos.

Pēc izrādes noskatīšanās un kārtīgas izsmiešanās pulksten 22.00 turpināsim pagasta svētkus zaļumballē kopā ar Jāni Ziedu – Ziediņu. Aicinām dejot vēsturiskajā Jasmuižas parkā, starp jāņuzālēm un pārbaudīt, vai pietiek spēka un drosmes uznest sievu kalnā, iztukšot alus kausu un dziedāt tautasdziesmas !

Ieeja uz pagasta svētku pasākumiem – bez maksas.

Svinēsim svētkus kopā !

Maija Paegle,

Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru