2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Izraēlas vēstniece Latvijā apmeklē Preiļu novadu

8. jūnijā Preiļu novadu vizītē apmeklēja Izraēlas vēstniece Latvijā Lironne Bar-Sadē un vēstniecības kultūras un sabiedrisko attiecību speciāliste Marika Piņķe. Vizītes ietvaros vēstniece tikās ar Preiļu novada domes vadību, pašvaldības deputātiem un speciālistiem. Vēstniecība darbojas dažādos virzienos, viens no galvenajiem darba aspektiem – rādīt un veicināt Izraēlas kultūru. Izstāde “Es piederu šeit”, kas ir stāsts par Izraēlas bērnu grāmatu ilustrācijām, šobrīd izstādīta Ludzā, savukārt janvārī būs skatāma Preiļu Galvenajā bibliotēkā. Dāvinājumā no Izraēlas vēstniecības Latvijā Preiļu pašvaldība saņēma vairākus Frīdas Mihelsones grāmatas “Es izdzīvoju Rumbulā” eksemplārus, kā arī Izraēlas animācijas pamatlicēja Ronija Orena bērnu grāmatu “Plastilīna noslēpumi”, kurā parādīta vienkārša, bet unikāla metode darbam ar plastilīnu. Abas grāmatas izdotas ar vēstniecības atbalstu, un Preiļu pašvaldība tās nodos novada izglītības iestādēm un bibliotēkām.

Sāksies pieteikšanās konkursam “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā”

Preiļu novada dome aicina iedzīvotājus piedalīties konkursā “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā”. Konkursam jāpiesakās līdz 15. jūlijam, aizpildot pieteikuma veidlapu un iesniedzot to Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai pagastu pārvaldēs. Konkursam pieteikto objektu vērtēšana notiks jūlija pēdējā nedēļā. Konkursa uzvarētāju apbalvošana – Preiļu novada svētkos, kas norisināsies no 18. līdz 20. augustam. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv, turpat ir atrodama arī pieteikuma veidlapa.

Pagarināts Preiļu novada Attīstības programmas 2017.-2023.gadam 1. redakcijas sabiedriskās apspriešanas termiņš

Līdz 27. jūnijam pagarināts Preiļu novada Attīstības programmas 2017.-2023. gadam 1. redakcijas sabiedriskās apspriešanas termiņš. Ar Preiļu novada Attīstības programmas 1. redakciju var iepazīties un iesniegt priekšlikumus un atzinumus Preiļu novada domē, Raiņa bulvārī 19, Preiļos un www.preili.lv. Otrā sanāksmes kurā tiks prezentēta izstrādātā Attīstības programmas 1. redakcijas, norisināsies 19. jūnijā plkst. 17.00 Preiļu novada domes zālē, Raiņa bulvārī 19.

Ūdens kvalitāte Preiļu parka pludmalē atbilst prasībām

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR” veicis Preiļu parka pludmales peldvietas ūdens testēšanu un sniedzis atzinumu par rezultātiem. Tika pārbaudīta Escherichia coli un zarnu enterokoku klātbūtne ūdenī. Testēšanas rezultāti apstiprina, ka neviens rādītājs nepārsniedz normu un ūdens kvalitāte atbilst Ministru kabineta noteikumiem “Noteikumi par peldvietu ūdens monitoringu, kvalitātes nodrošināšanu un prasībām sabiedrības informēšanai”. 

 

Latvijas un Lietuvas pierobežas bibliotēkās izveidos digitālos centrus ģimenēm

 

Pārrobežu sadarbības projekta  “Digitālo aktivitāšu centru tīkla izveide ģimenēm dzīves kvalitātes un izglītības atbalstam Austrumaukštaitijā un Dienvidlatgalē” ietvaros divās Latvijas un divās Lietuvas pierobežas bibliotēkās sāk veidot centrus ģimenēm, kuros gan pieaugušajiem, gan bērniem būs iespēja izglītoties un saturīgi pavadīt  brīvo laiku ar jaunām, modernām tehnoloģijām aprīkotā vidē. Ģimeņu centra jeb DigiHubs tīkla izveide ļaus būtiski paplašināt līdzšinējo pakalpojumu klāstu Preiļu galvenajā bibliotēkā, kā arī Utenas, Zarasu un Daugavpils publiskajās bibliotēkās. Bibliotēkas tiks aprīkotas ar izglītojoša satura tehnoloģiskajām inovācijām.

 

Atbalsta komplektu izdale Preiļu novadā

 

Preiļu novadā turpinās pārtikas preču izdale trūcīgām un ārkārtas, krīzes situācijā nonākušām ģimenēm. Pārtikas pakas var saņemt: Preiļu novada Labklājības pārvaldē Preiļos  Aglonas ielā 1A, pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās no 9.00 līdz 12.00.

Kultūras pasākumi

17. jūnijā Aizkalnē Aizkalnes pagasta svētki "Jau smaržo Jāņu zāles!":

  • plkst. 10.00 sporta spēles sporta laukumā. Disciplīnas - volejbols, virves vilkšana un daudz kas cits

  • plkst. 13.00 Aizkalnes pagasta īpašā svētku zupa

  • plkst. 20.00 Aizkalnes parka estrādē Aizkalnes Tautas nama teātra kopas "Gaisma" izrāde "AK, ŠYS KOLHOZS...", KOMEDIJA 3 CIEĻĪŅŪS, režisore - Rasma Zariņa

  • plkst. 22.00 Aizkalnes estrādē svētku zaļumballe. Ieeja - brīva

20. jūnijā plkst.11.00 Ārdavas saieta namā tematisks pasākums “Saulgriežu mistērija pļavās un pirtīs” kopā ar pirtnieci Dzintru Abaroni

21. jūnijā Preiļu Kultūras nama terasē Vasaras saulgriešu nakti sagaidot, amatierteātra izrāde

22. jūnijā plkst. 10.00 - 14.00 Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19 Zāļu dienas tirgus

23. jūnijā plkst. 22.00 Preiļu parka estrādē Līgo nakts ugunskurs un ZAĻUMBALLE. Spēlē mūzikas grupa “MIGGLA”. Ieeja – brīva.

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru