2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Par Preiļu novada domes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlē Marutu Plivdu

Jaunievēlētās Preiļu novada domes deputāti 15. jūnijā atkārtoti atbalstīja līdzšinējās domes priekšsēdētājas Marutas Plivdas ievēlēšanu amatā. Uz pašvaldības vadītāja amatu tika izvirzītas divas kandidatūras – Maruta Plivda un Juris Vucāns. Ar desmit balsīm par Preiļu novada domes priekšsēdētāju atkārtoti tika ievēlēta Maruta Plivda. Par Jura Vucāna kandidatūru tika nodotas piecas deputātu balsis. 2017. gada 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās Marutas Plivdas pārstāvētais apvienotais saraksts LATGALES PARTIJA, Nacionālā apvienība „Visu Latvijai”-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”, LATVIJAS ZEMNIEKU SAVIENĪBA pārliecinoši uzvarēja vēlēšanās ar 50,26 % iedzīvotāju atbalstu, iegūstot astoņas no 15 deputātu vietām domē. Trīs deputātu vietas Preiļu novada domē ir Latvijas Reģionu apvienības sarakstam, divi deputāti pārstāvēs Latvijas Zaļo partiju. Pa vienai vietai Preiļu novada domē ieguvis partijas “Vienoti Latvijai” saraksts un sociāldemokrātiskās partija “Saskaņa”.

Izmaiņas autobusu maršrutos

Lai pasažieri ceļā pavadītu mazāk laika, no 19. jūnija maršruta nr. Jēkabpils–Jaunaglona–Preiļi autobuss no Jēkabpils autoostas turpmāk izbrauks 15 minūtes vēlāk – plkst. 6.25, galamērķi sasniedzot ierastajā laikā. Ņemot vērā, ka mainīsies izbraukšanas laiks no autoostas, mainīsies arī autobusa izbraukšanas laiks no citām pieturvietām, tādēļ pasažieri tiek aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai mājaslapā Autotransporta direkcijas mājaslapā. Pieskaņojot reģionālo maršrutu autobusu reisus citu autobusu izbraukšanas laikiem un padarot efektīvāku maršrutu tīkla apkalpošanu, no 19. jūnija stāsies spēkā grozījumi arī deviņos SIA “Jēkabpils autobusu parks” apkalpotajos maršrutos Preiļu un Līvānu novadā.

Preiļos Baltijas valstu veterānu čempionāts galda tenisā pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu

27.-28. maijā Preiļos notika XIV Baltijas valstu veterānu čempionāts galda tenisā, kurš pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu šo sacensību vēsturē. Kopā piedalījās 152 sportisti – 125 vīrieši un 27 sievietes – no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, kā arī 5 uzaicinātie sportisti no Kaļiņingradas apgabala Krievijā. Tā kā čempionātam pieteicās negaidīti liels dalībnieku skaits, sacensības tika organizētas divās zālēs – Preiļu 1. pamatskolas sporta zālē sacentās vīrieši, savukārt Bērnu un jauniešu sporta skolas zālē par medaļām cīnījās sievietes. No Preiļu novada šī gada čempionātā piedalījās Oskars Šišla, Egīls Stikāns, un Igors Kuzmins.

Līgu un Jāņu senioru sacensības vieglatlētikā

Tradicionāli ap Jāņiem Preiļos notiek Līgu un Jāņu senioru sacensības vieglatlētikā. Šogad pasākums notiks 23. jūnijā un jau 11. reizi Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skolas stadionā pulcēsies vieglatlētikas veterāni ne tikai no Preiļu un Līvānu novadiem, bet seniori arī no citiem Latvijas reģioniem, lai sportiskā sacensību gaisotnē ielīgotu Jāņus. Sacensību programma pieejama www.preili.lv.

Sāksies pieteikšanās konkursam “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā”

Preiļu novada dome aicina iedzīvotājus piedalīties konkursā “Sakoptākais īpašums Preiļu novadā”. Konkursam jāpiesakās līdz 15. jūlijam, aizpildot pieteikuma veidlapu un iesniedzot to Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai pagastu pārvaldēs. Konkursam pieteikto objektu vērtēšana notiks jūlija pēdējā nedēļā. Konkursa uzvarētāju apbalvošana – Preiļu novada svētkos, kas norisināsies no 18. līdz 20. augustam. Ar konkursa nolikumu var iepazīties Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv, turpat ir atrodama arī pieteikuma veidlapa.

Kultūras pasākumi

22. jūnijā plkst. 10.00 -14.00 Preiļos, laukumā Raiņa bulvārī 19 Zāļu dienas tirgus
23. jūnijā no plkst. 15.00 Jāņu ielīgošana Smelteros
23. jūnijā plkst. 22.00 Preiļu parka estrādē Līgo nakts ugunskurs un ZAĻUMBALLE. Spēlē mūzikas grupa “MIGGLA”. Ieeja – brīva.
24. jūnijā plkst. 15.00 Preiļu muižas kapelā Jānim Eglītim veltīts piemiņas koncerts
28. jūnijā plkst. 19.00 Preiļu Kultūras nama terasē Rušonas amatierteātra izrāde "Bīstamais vecums"
29. jūnijā plkst.16.00 Pelēču Kultūras namā Vasaras spēļu un atrakciju pēcpusdiena bērniem un pusaudžiem.
4. jūlijā plkst. 10.00 Ārdavas saieta namā Antona Salīša sienas dekoru izstāde „Latvju zīmes”. Tikšanās ar autoru.

Ilona Vilcāne,
Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru