2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Preiļu 1. pamatskolai - 2. vieta Ata Kronvalda fonda Latvijas skolu reitingā Mazo skolu grupā

Lielisks rezultāts Preiļu 1. pamatskolas kolektīva kopīgajam 2016./2017.mācību gada darbam – izglītības iestāde ieguvusi 2. vietu Ata Kronvalda fonda Latvijas skolu reitingā Mazo skolu grupā. Pateicamies skolēniem, viņu vecākiem, skolas vadībai un skolotājiem par ieguldīto darbu un savstarpējo sadarbību!

Latvijas skolu reitings tiek veidots, balstoties uz skolēnu rezultātiem valsts un atklātajās mācību priekšmetu olimpiādēs, kā arī zinātniski pētniecisko darbu konkursā.

Preiļu un Riebiņu tūrisma informācijas centrs uzsāk projektu “Tev, Dieviņ, spēks, varīte, tev gudrais padomiņš”

Preiļu un Riebiņu novada tūrisma informācijascentrs uzsāk projekta īstenošanu, kura galvenais vadmotīvs ir senās latvju spēka zīmes un to pielietojums mūsdienās.

Projekta īstenošana tiek uzsākta ar Preiļu novada iedzīvotājas, masieres un jogas pasniedzējas Kristīnes Mūrnieces lekciju – sarunu par dzīvi, veicinot klausītājus palūkoties uz mūsdienu sarežģītājām lietām bērna acīm caur senču zināšanām un viedumu. Tikšanās notiks 27.jūlijā plkst.11 Preiļu Galvenajā bibliotēkā.

Par turpmākajām projekta aktivitātēm lasiet www.preili.lv . Pasākumos ieeja bezmaksas, visi laipni aicināti sekot informācijai un piedalīties!

Preiļu novada dome aicina pieteikties uz būvinženiera amatu

Līdz 31. jūlijam vēl var iesniegt dokumentus konkursam uz būvinženiera amatu Preiļu novada domē. Dokumenti ar norādi “Pieteikums uz būvinženiera amatu”  iesniedzami līdz plkst. 15.00. Preiļu novada apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai elektroniski (parakstītu ar  drošu elektronisko parakstu) uz e-pasta adresi dome@preili.lv. Nolikums un papildu informācija www.preili.lv.

Keramikas cepļa kurināšanas pasākums Raiņa muzejā Jasmuiža

Latgales keramikas vecmeistara Andreja Paulāna darbnīcā – ceplī (Preiļu novads, Aizkalne) 11. un 12. augustā notiks ikgadējais keramikas cepļa kurināšanas un atvēršanas pasākums. Cepli kurinās Tautas lietišķās mākslas studija „Rēzeknes apriņķa pūdnīki”.

11. augustā keramiķi ar saviem apdedzināšanai sagatavotajiem māla traukiem piepildīs cepli un ap pusdienlaiku to iekurinās. Kamēr ceplis kurēsies, vakara gaitā būs iespēja aprunāties ar podniekiem, vērot cepļa kurināšanas procesu un ap pusnakti – lielo liesmu.

Par keramiķu darba rezultātu varēs pārliecināties 12. augustā, kad plkst. 11.00 notiks vēl karsto, krāšņi glazēto trauku izņemšana. Būs iespēja darbus arī iegādāties.

Pirms cepļa atvēršanas notiks viktorīna – jautājumi par muzeju, Latgales keramiku, tās tapšanas niansēm, vēsturi, formām, glazūrām. Par pareizām atbildēm – balvas.

Ieejas maksa cepļa atvēršanas pasākumā un muzejā – pieaugušajiem 2,00 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,00 EUR. Vairāk informācijas pa tālruni 29487589 vai e-pastu: jasmuiza@memorialiemuzeji.lv

Aicinām uz Preiļu novada svētkiem un 3. Starptautisko leļļu festivālu Preiļos

Pašā vasaras briedumā - no 18. augusta līdz 20. augustam - Preiļi aicina svinēt novada svētkus un gūt pozitīvas emocijas dažādos pasākumos. Interesanta solās būt svētku programma dažādu vecumu iedzīvotājiem – bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem, kur trīs dienu garumā katrs varēs atrast tieši savām interesēm atbilstošu pasākumu un izbaudīt krāšņas vasaras izjūtas.

Svētku ietvaros norisināsies 3. Starptautiskais Leļļu festivāls „Leļļu vasara Preiļos”. Uzaicinājumam piedalīties festivālā šogad atsaukušies starptautiski atzīti mākslinieki no 13 valstīm: Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas, Vācijas, Izraēlas, Moldovas, Gruzijas, Moldovas, Čehijas, Itālijas un Nīderlandes.

Festivāla ietvaros triju dienu garumā Preiļu kultūras namā notiks autorleļļu izstāde, Preiļu Mūzikas un mākslas skolas telpās notiks meistarklases bērniem, bet noslēgumā notiks izloze, kuras laikā pasākuma apmeklētāji, kuri būs iegādājušies laimīgās biļetes, saņems leļļu meistaru darbus.

18. augusta pēcpusdienā Preiļu parka estrādē norisināsies Latvijas spēkavīru čempionāta posms, savukārt Raiņa bulvārī pie kultūras nama uz svētku programmu aicinām ģimenes ar bērniem. Vakarā viesu mājas “Pie Pliča” dārzā skanēs opermūzika, bet vēlāk Preiļu parka estrādē – Jauniešu nakts disko ritmos.

Sestdien, 19. augustā, preiliešus un Preiļu viesus pilsētas mikrorajonos modinās jauniešu pūtēju orķestris, darbosies mājražotāju un amatnieku tirgus. Visas dienas laikā būs koncerti dažādām gaumēm, vēlā pēcpusdienā – krāšņs svētku gājiens, bet vakarā parka estrādē svētku diena noslēgsies ar dziedātājas Marijas Naumovas koncertu un zaļumballi kopā ar mūzikas grupu „Tālbraucēji”.

Sekojiet svētku reklāmai www.preili.lv un uz tikšanos Preiļu novada svētkos !

Kultūras pasākumi

29. jūlijā plkst. 20.00 ilggadējais Latgales festivāls „Šlāgermūzikas parāde 2017”. Piedalās populārās grupas no Latgales: Tihovsku ģimene, „Ginc un Es”, „Dvinskas muzikanti”, Ainārs Lipskis, Ēriks Gruzniņš un  Santa Kasparsone. Plkst. 23:00 – Nakts balle. Spēlē Ēriks Gruzniņš un Ainārs Lipskis. Biļešu cena - EUR 3.00, pasākuma dienā – EUR 5.00.

4. augustā Preiļos bērnu ballīte Putu Paradīze un Vasaras Krāsu Festivāls

11. augustā Preiļu parka estrādē plkst. 19.00 muzikāla komēdija SEPTIŅI VECPUIŠI

Maija Paegle,

Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Atstājiet komentāru