2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Notiks informatīvs pasākums par Edinburgas hercoga starptautisko jauniešu pašaudzināšanas programmu Award

21. septembrī plkst. 14.00 Preiļu 2. vidusskolā notiks Valsts izglītības satura centra organizētais informatīvais pasākums, uz kuru aicināti visi, kas ikdienā strādā ar jauniešiem vecumā no 14 līdz 24 gadiem. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar neformālās izglītības rīku - Edinburgas hercoga starptautisko jauniešu pašaudzināšanas programmu Award – ko turpmāk varēs izmantot, lai motivētu jauniešus jēgpilni pavadīt laiku, daudzpusīgi attīstīties, izvirzīt un sasniegt individuālus mērķus. Edinburgas hercoga starptautiskā jauniešu pašaudzināšanas programma Award palīdz jauniešiem sagatavoties patstāvīgai dzīvei un darbam. Latvijā programmu Award jau vairāk nekā desmit gadus īsteno Valsts izglītības satura centrs. No 2016. gada novembra tās īstenošanu “People to people” programmas ietvaros atbalsta British Council.

Piektais Latvijas tūrisma informācijas tirgus nākamgad notiks Preiļos

9. septembrī Pļaviņās norisinājās IV Latvijas tūrisma informācijas tirgus, kas bija kā viens no Pļaviņu 90 gadu jubilejas pasākumiem. Tirgū piedalījās Latvijas tūrisma informācijas sniedzēji no visas Latvijas – Tūrisma informācijas centru pārstāvji, reģionālās tūrisma asociācijas un citas ar tūrismu saistītas organizācijas, novadu mājražotāji un amatnieki. Preiļu un Riebiņu novada Tūrisma informācijas centrs kopā ar Rēzeknes kolēģiem šogad pārstāvēja Latgales reģiona tūrisma asociāciju “Ezerzeme” kopīgā stendā. Pirmais Latvijas tūrisma informācijas tirgus notika Bauskā un jau kļuvis par tradicionālu notikumu, ko ik gadu paredzēts rīkot citā Latvijas pilsētā. Līdz ar to pasākumā tika izlozēta nākamā gada Latvijas tūrisma informācijas tirgus rīkotājpilsēta, kas saņēma ceļojošo balvu, un tā ir – Preiļi.

27. septembrī seminārs par aktualitātēm Sociālās uzņēmējdarbības programmā

Preiļu novada uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar  a/s "Attīstības finanšu institūcija Altum" un Latgales plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centru šī gada 27. septembrī pulksten 11.00 rīko semināru “ALTUM - valsts atbalsts uzņēmējdarbības attīstībai. Aktualitātes Sociālās uzņēmējdarbības programmā.” Lektore: ALTUM Latgales reģiona vadītāja Vita Pučka. Seminārs notiks Preiļos, Kooperatīva ielā 6, 3. stāvā.

Dzejas busiņš 14. septembrī

 Septembris ir dzejas mēnesis, tādēļ Preiļu un Riebiņu novada Tūrisma informācijas centrs projekta “Tev, Dieviņ, spēks, varīte, Tev gudrais padomiņš” ietvaros 14. septembrī plkst. 12.00 aicina doties izbraucienā ar Dzejas busiņu. Izbraukšana no Preiļu Galvenās bibliotēkas plkst. 12 (pulcēšanās no 11.50), un tālāk ceļš vedīs uz Riebiņu Centrālo bibliotēku, Stabulnieku bibliotēku un Roberta Mūka muzeju Galēnos. Droši var doties līdzi arī ar savu transportu. Atgriešanās Preiļos plānota līdz plkst.17.00.

Trešo gadu tiks pasniegta Jāzepa Pīgožņa balva Latvijas ainavu glezniecībā

 

16. septembrī plkst. 14.00 Preiļu kultūras nama lielajā zālē notiks Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā pasniegšanas ceremonija. Pasākumu vadīs aktieris Jānis Paukštello, muzicēs folkloras kopa “Rūžupes veiri”. Savukārt jau pirms tam, laikā no 11. septembra līdz 15. septembrim Preiļos notiks 3. Jāzepa Pīgožņa vārdā nosauktais profesionālo mākslinieku plenērs. Šogad tajā pārstāvēti būs visi Latvijas reģioni un arī Lietuva. 15. septembrī Preiļu kultūras namā tiks svinēta Jāzepa Pīgožņa dzimšanas diena ar  plenēra darbu izstādes atklāšanu un mākslinieku piedalīšanos. Katrs mākslinieks vismaz vienu darbu dāvinās topošajam Latvijas ainavu muzejam Preiļos. Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā konkursa izstāde apmeklētājiem ir atvērta Preiļu kultūras nama izstāžu zālē (2. stāvā) no 30. augusta. 

16. – 17. septembrī notiks Preiļu atklātā BMX kausa izcīņa

16. un 17. septembrī Preiļos, BMX riteņbraukšanas trasē, Daugavpils ielā 53A,  norisināsies  BMX sacensības. Pirmajā dienā ir paredzēti starti 18 dažādās vecuma grupās - no 6 gadus jauniem dalībniekiem līdz pat 40-gadīgiem un vecākiem sportistiem. Treniņbraucieni un iesildīšanās paredzēta no plkst. 11.00. Sacensību sākums plkst. 13.00. Svētdien, 17. septembrī, sacensību formāts būs savādāks – piedalīsies tikai 10 dažādas vecuma grupas. Sacensību sākums plkst. 12.00. Treniņbraucienu laiki nemainās. Pirmajā dienā ar medaļām apbalvos pirmo 3 vietu ieguvējus, otrajā sacensību dienā - visu pirmo astotnieku.

Pasākumu kalendārs

16. septembrī  plkst.12.00 Pelēču Kultūras namā Preiļu novada senioru pēcpusdiena „Gadi skrien kā stirnas”

29. septembrī plkst.13.00 Saunas Tautas nama atpūtas laukumā Rudens svētki „Miķelītis, labs vīriņš”

30. septembrī plkst.09.00-14.00 Preiļos, Raiņa bulvārī 19, Miķeļa dienas TIRGUS.                                    

30. septembrī plkst.13.00 Preiļu Kultūras namā Starptautiskajai senioru dienai veltīts sarīkojums

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru