2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Ilgstošos bezdarbniekus motivē iekārtoties darbā

Sākot ar 2017. gada 6. septembri, Preiļu novada Labklājības pārvaldes sociālie darbinieki sadarbībā ar biedrību “Sofija” iesaistījušies Nodarbinātības valsts aģentūras Eiropas Sociālā fonda projekta „Atbalsts ilgstošajiem bezdarbniekiem” pasākumā “Motivācijas programma darba meklēšanai un sociālā mentora pakalpojumi” īstenošanā. Projekta mērķis - motivēt ilgstošo bezdarbnieku iekārtošanos piemērotā pastāvīgā darbā vai iesaistīšanos pašnodarbinātībā, tādējādi samazinot sociālās atstumtības risku. Biedrība “Sofija” ir projekta īstenotājs visā Nodarbinātības valsts aģentūras Preiļu filiāles apkalpojošajā teritorijā. Projekta īstenošana notiks divos posmos - motivācijas programma un mentora pakalpojums.

Eiropas Sporta nedēļas aktivitātes Preiļu novadā

Arī Preiļu novads ir to vidū, kurš atbalsta ES iniciatīvu par Eiropas Sporta nedēļu, kura šogad notiks 23.- 30. septembrī. Šajā nedēļā iespēja iesaistīties fiziskajās aktivitātēs būs arī tiem, kas ar sportu aktīvi nenodarbojas vai kuri par sev izvēlēto aktivitāti vēlas uzzināt ko vairāk. Jebkura vecuma interesentiem tiks piedāvātas iespējas apmeklēt pieredzējušu treneru vadītas atklāto treniņu nodarbības. Grafiks pieejams www.preili.lv.

Atkārtoti izsludināts konkurss uz Preiļu novada domes Attīstības daļas vadītāja amatu

Preiļu novada dome atkārtoti izsludina konkursu uz Preiļu novada pašvaldības Attīstības daļas vadītāja amatu. Dokumentus iesniegt līdz 2017. gada 26. septembrimplkst. 12.00 Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā 5. kabinetā (1.stāvā), Raiņa bulvārī 19, Preiļos, vai elektroniski (parakstītu ar drošu elektronisko parakstu) uz e-pasta adresi dome@preili.lv, ar norādi „ Pieteikums uz Attīstības daļas vadītāja amatu”.Papildu informācija un konkursa nolikums pieejams Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv

Iesniegts projekta pieteikums Veselības uzlabošanas un rekreācijas centra izveidei Preiļos

4. septembrī Preiļu novada pašvaldība iesniedza izvērtēšanai Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā Veselības uzlabošanas un rekreācijas centra izveides projekta pieteikumu. Projektā plānots izveidot veselības uzlabošanas un rekreācijas kompleksu 3 stāvos ar kopējo platību 3455,6 m², tai skaitā ārtelpas 78,9 m² platībā. Projektu paredzēts īstenot laika periodā no 2018. gada līdz 2019. gadam. Tā īstenošanā tiks ieguldīts Preiļu novada pašvaldības, privātā sektora un ERAF finansējums. Privātā sektora finansējuma nodrošinājums ir apliecināts ar uzņēmēju rakstisku apliecinājumu, kurā noteikts, ka veselības uzlabošanas un rekreācijas centrā tiks ieguldīts 1 150 000 eiro un radītas 24 darba vietas. Nomas tiesības izveidotajā objektā veikt uzņēmējdarbību tiks piešķirtas publiskā izsolē. Projekta mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un veicināt investīciju piesaisti Preiļu novadā, veicot degradēto teritoriju revitalizāciju, tūrisma, veselības, kulinārās uzņēmējdarbības aktivitāšu attīstību.

Divi Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolēni saņem stipendijas

Svinīgā pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolniecēm – Laumai Tumašovai un Lienei Gasiņai – tika pasniegtas “Rigvir” holdinga un Vītolu fonda stipendijas. Stipendijas saņēma 12. klases skolēni no visas Latvijas, kuri savu nākotni saista ar eksaktajām zinātnēm – medicīnu, farmāciju, ķīmiju vai bioloģiju. Šie 14 skolēni visu mācību gadu saņems stipendiju 675 eiro apmērā.

Kultūras pasākumi

29. septembrī plkst.13.00 Saunas Tautas nama atpūtas laukumā Rudens svētki „Miķelītis, labs vīriņš”

30. septembrī plkst.09.00-14.00 Preiļos, Raiņa bulvāris 19, RUDENS TIRGUS.                                    

30. septembrī plkst.13.00 Preiļu Kultūras namā Starptautiskajai senioru dienai veltīts sarīkojums

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru