2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Uz būvdarbu laiku gājēju kustībai slēgts tiltiņš pie Mīlestības kalniņa Preiļu parkā

Tiek uzsākta Preiļu vasaras estrādes izbūve uz Ievas un Ādama saliņas un divu tiltiņu atjaunošana Preiļu parkā. Paredzēts atjaunot tiltiņu no Mīlestības kalniņa virzienā uz veco estrādi un tiltiņu līdz Ievas un Ādama saliņai, uz kuras tiks izbūvēta koka konstrukciju estrāde. Darbus veic AS “Siguldas Būvmeistars”. Būvdarbu laikā gājēju kustībai slēgts tiltiņš, kas ved no Mīlestības kalniņa virzienā uz veco estrādi. Iedzīvotāji šajā laikā aicināti izmantot citus maršrutus parkā.

Apkuri daudzdzīvokļu mājām var pieslēgt pēc iedzīvotāju lūguma

Parasti apkures sezona Preiļos tiek sākta oktobra vidū, taču šoruden agri ir iesācies drēgns un vēss laiks, kas nozīmē, ka iedzīvotāji jau sāk domāt par apkures nepieciešamību. Arī SIA “Preiļu saimnieks” Siltuma un ūdensapgādes nodaļa ir gatava  apkures pieslēgšanai un iesaka iedzīvotājiem lemt par to laikus, lai dzīvokļos nebūtu jāizmanto elektrosildītāji. Tie daudzdzīvokļu nami, kur ir uzstādīti automātiskie siltummezgli, var izvēlēties, kad pieslēgt apkuri un kad to atslēgt, kā arī apkures sezonas laikā veikt siltuma regulēšanu. Par apkures pieslēgšanu lemj mājas vecākais vai dzīvokļu īpašnieki: ja 50 % plus viena balss vēlas pieslēgt apkuri, tad par šo lēmumu ir jāinformē SIA «Preiļu saimnieks» Siltumapgādes daļa, un apkure tiks pieslēgta.

Aicina pieteikt kandidātus Preiļu novada domes apbalvojumu saņemšanai

Sakarā ar Latvijas Republikas 99. gadadienu Preiļu novada dome aicina izvirzīt apbalvošanai ar Goda zīmi “Par nopelniem novada labā” un pašvaldības Atzinības rakstu personas, kurām ir ilggadēji nopelni Preiļu novada attīstībā vai kuras ar savu darbu vai sabiedriskajām aktivitātēm dod ieguldījumu mūsu novada izaugsmē. Priekšlikumus un informāciju par apbalvojumam izvirzītās personas darbību var iesniegt rakstiski Preiļu novada domes apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā līdz 13. oktobrim. Iesniegtos ierosinājumus deputāti izskatīs domes sēdē, lemjot par katru izvirzīto kandidātu atsevišķi. Apbalvojumi iedzīvotājiem tiks pasniegti Latvijas Republikas proklamēšanas dienas pasākumā Preiļos 18. novembrī.

Pašvaldība atbalstīs daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu

Stājušies spēkā saistošie noteikumi par Preiļu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai. Līdzfinansējumu var saņemt brauktuves, ietves, stāvlaukuma, apgaismojuma jaunbūvei, atjaunošanai vai pārbūvei, citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam, būvprojekta izstrādei, brauktuvju, ietvju vai stāvlaukuma esošā seguma izlases remontam. Saistošie noteikumi paredz, ka būvdarbi tiek veikti ar pašvaldības finansējumu 50% - 80% apmērā atkarībā no veicamajiem darbiem.

Sāks izmaksāt materiālos pabalstus

Preiļu novada Labklājības pārvalde 13. oktobrī sāks izmaksāt materiālo pabalstu 15.00 eiro apmērā Preiļu novada teritorijā deklarētajām personām: vientuļajiem pensionāriem, kuriem nav likumīgo apgādnieku (bērni, laulātais), personām ar I un II grupas invaliditāti (gan strādājošajiem, gan nestrādājošajiem),  bērniem ar īpašām vajadzībām, politiski represētajām personām. 13.oktobrī sāksies arī vienreizējā materiālā pabalsta 50.00 eiro apmērā izmaksa rīcībnespējīgu personu aizgādņiem, par kuru iecelšanu lēmumu pieņēmusi Preiļu novada bāriņtiesa.

Pasākumu kalendārs

29. septembrī plkst.13.00 Saunas Tautas nama atpūtas laukumā Rudens svētki „Miķelītis, labs vīriņš”

30. septembrī tradicionālais velopārgājiens „Iebrauc rudenī!”. Sākums plkst. 11.00 Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas stadionā

30. septembrī plkst. 09.00-14.00 Preiļos, Raiņa bulvārī 19, RUDENS TIRGUS.                                    

30. septembrī plkst.13.00 Preiļu Kultūras namā Starptautiskajai senioru dienai veltīts sarīkojums

7. oktobrī plkst.13.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu novada kultūras centra senioru vokālā ansambļa „Virši” 15 gadu jubilejas pasākums. Ieeja brīva

 7.- 22. oktobris Svecīšu dienas Preiļu novadā

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru