2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Preiļu novada ziņas

Preiļu novada ziņas

Daudzbērnu ģimenes aktīvi izmanto pašvaldības piedāvāto iespēju saņemt atlaidi no maksas par bērnu ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē

Preiļu novads ir viena no tām Latvijas pašvaldībām, kura jau vairāku gadu garumā ir plānojusi un sekmīgi īstenojusi atbalstu daudzbērnu ģimenēm. Īpaši pieprasīts bijis pabalsts – 50% atlaide no maksas par bērnu ēdināšanu pirmsskolas izglītības iestādē daudzbērnu ģimeņu bērniem, ko administrē Preiļu novada Labklājības pārvalde. Apkopotā informācija par ģimeņu, kuras saņem minēto pabalstu, skaitu aizvadītā gada beigās, liecina, ka atlaide bērnudārzā piešķirta 58 daudzbērnu ģimeņu 75 bērniem. Arī 2018. gadā ikviena novada daudzbērnu ģimene aicināta izmantot šo iespēju.

SIA “Preiļu slimnīca” Rehabilitācijas nodaļā jauni speciālisti

Lai racionālāk izmantotu jau esošos resursus un pacientiem šie pakalpojumi būtu pieejamāki, SIA ”Preiļu slimnīca” izveidota Rehabilitācijas nodaļa. Rehabilitācijas nodaļa apvieno fizioterapeitus, fizikālās terapijas māsas un masierus, kā arī ārstu rehabilitologu. Nodaļu vada fizioterapeite Anita Sudnika. Šogad nodaļa ir paplašinājusies ar jauniem pakalpojumu veidiem – audiologopēda un ergoterapeita pakalpojumiem, kā arī rehabilitācijas dienas stacionāru. Šo pakalpojumu iespējams saņemt pacientiem, kurus pie rehabilitologa nosūtījis ģimenes ārsts. Savukārt, rehabilitologs kopā ar fizioterapeitu izlemj par pacienta veselības stāvokļa atbilstību šī pakalpojuma saņemšanai.

Ceļojoša izstāde Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā

Līdz 15. februārim Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzejā Raiņa bulvārī 28 apskatāmas trimdas latviešu Marijas Muzikantes un Dzidras Ciparsones darinātās Bārbijas un Keni latviešu tautas tērpos. Izstādi piedāvā Zviedrijas vēstniecība Latvijā. Izstādi papildinās radoša darbošanās. Interesentiem darbam ar veidojamām masām tiek piedāvātas divas tēmas: “Emocijas” un “Sargeņģelis”.

Preiļu novada komanda piedalās Latgales reģiona bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām sporta svētkos Līvānos

19. janvārī Preiļu novada Labklājības pārvaldes Dienas centra meiteņu komanda piedalījās Līvānu Bērnu un jauniešu centra un Latvijas bērnu un jauniešu invalīdu sporta federācijas rīkotajos sporta svētkos, kas pulcēja dalībniekus no visas Latgales. Startējot 11 disciplīnās, savā vecuma grupā Dienas centra jauniete Janīna Čeirāne ieguva godpilno 6. vietu. Šo sacensību mērķis – iepazīstināt dalībniekus ar dažādām sporta aktivitātēm, kas ir piemērotas bērniem un jauniešiem ar invaliditāti un motivēt arī turpmāk ikdienā nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm. Sacensības apmeklēja vairāk nekā 120 dalībnieki un viņu pavadošās personas.

SIA “Preiļu saimnieks” aicina piedalīties daudzdzīvokļu māju siltināšanas programmā!

SIA “Preiļu saimnieks” aicina dzīvokļu īpašniekus pieņemt lēmumu par piedalīšanos  daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku energoefektivitātes paaugstināšanas programmā, lai renovācijas procesā uzlabotu mājas tehnisko un  vizuālo stāvokli, pagarinot mājas dzīves ciklu. Pēc dzīvokļu īpašnieku aicinājuma kopsapulci vai aptauju par konkrētas daudzdzīvokļu mājas dalību programmās var organizēt arī SIA “Preiļu saimnieks”. Tāpat dzīvokļa īpašnieki var pilnvarot SIA “Preiļu saimnieks” organizēt nepieciešamās tehniskās un projekta dokumentācijas sagatavošanas darbus, veikt renovācijas darbu organizēšanu un to priekšfinansēšanu. Jautājumu gadījumu var griezties pie SIA “Preiļu saimnieks” pārstāvja Āra Elsta.

Kultūras pasākumi

2. februārī plkst. 21.00 Jauniešu centrā ČETRI nekomerciālās deju mūzikas pasākums "RAVE"

3. februārī plkst. 17.00 Preiļu 2. vidusskolā tradicionālais absolventu vakars „Vai atceries...”

9. februārī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Uzņēmēju un lauksaimnieku GADA BALLE. Par labsajūtu gādās pasākuma vadītājs Kristaps Rasims un mūzikas grupa HENRIX-BAND

10. februārī no plkst. 9.00 līdz 13.00 Pelēču Kultūras namā zemledus makšķernieku sacensības uz Pelēču ezera

10. februārī plkst.12.00 Saunas Tautas namā Senioru atpūtas sarīkojums „Sniedz roku, draugs”

10. februārī plkst. 17.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu pilsētas 90. dzimšanas dienas koncerts. Piedalās Preiļu novada vīru vokālais ansamblis, skolotāju koris „Latgale”, jauniešu pūtēju orķestris. Ieeja – brīva.

Ilona Vilcāne,

Preiļu novada domes mājaslapas satura redaktore

Atstājiet komentāru