2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Aicinām pieteikties skolēnu nodarbinātības pasākumiem Preiļu novadā

Aicinām pieteikties skolēnu nodarbinātības pasākumiem Preiļu novadā

Pašvaldība arī šogad turpina piedāvāt iespēju bērniem un pusaudžiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri mācās Preiļu novada vispārizglītojošā mācību iestādē un, kuru dzīvesvieta deklarēta Preiļu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā, apgūt nepieciešamās darba pamatprasmes un iemaņas, iegūt darba pieredzi un lietderīgi pavadīt vasaras brīvlaiku.
Lai pieteiktos skolēnu nodarbinātības pasākumiem, skolēna vecāks vai persona, kas realizē aizgādību, tiks aicināti līdz 15. maijam iesniegt pieteikuma anketu un ārsta izziņu Preiļu novada domes Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā (1.stāvs, 5. kabinets). Saskaņā ar nolikumu priekšroka darbam vasaras brīvlaikā tika dota skolēniem no audžuģimenēm, aizbildņu ģimenēm, daudzbērnu ģimeņu bērniem, maznodrošinātām ģimenēm un skolēniem no trūcīgām ģimenēm.
Nodarbinātības pasākumos vasaras brīvlaikā iesaistītie skolēni katrs strādās desmit darba dienas. 13 un 14 gadus veci skolēni tiks nodarbināti ne vairāk kā četras stundas dienā un 20 stundas nedēļā, bet jaunieši no 15 gadu vecuma strādās ne vairāk kā sešas stundas dienā un 30 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību par paveikto darbu, kura noteikta atbilstoši Darba likumā noteiktajām prasībām.

Atstājiet komentāru