2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Rožkalnu pagasta ZS "Ievas" audzis apgrozījums

Rožkalnu pagasta ZS "Ievas" audzis apgrozījums

Vārkavas novada Rožkalnu pagastā reģistrētajai zemnieku saimniecībai (ZS) "Ievas" pērn audzis apgrozījums - 2014.gadā tas bija 63 740 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".


Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, saimniecības peļņa samazinājusies no 35 797 eiro 2013.gadā līdz 13 006 eiro pērn. Savukārt strādājošo skaits saimniecībā pērn ir palielinājies no trim līdz četriem cilvēkiem.


ZS "Ievas" ir bioloģiskā zemnieku saimniecība, kas nodarbojas ar lauksaimniecības produkcijas ražošanu - piena un gaļas lopkopību. 100% kapitāldaļu tajā pieder Aivaram Jaunromānam.


Saimniecībā ir iegādāta nepieciešamā lauksaimniecības tehnika, tostarp traktors "Fendt", arkls, augsnes kompaktors, frontālais iekrāvējs, rituļu prese, disku pļaujmašīna un sējmašīna. Lai nodrošinātu produktīvu lauksaimnieciskās darbības attīstību, ir iegādātas arī lopu barotavas, sprostu režģi, uzstādīta slaukšanas iekārta un piena dzesētājs. Tāpat iegādātas satvērējdakšas, govju stāvvietas, sile liellopu dzirdināšanai, liellopu fiksēšanas iekārta, kā arī veikta kūts rekonstrukcija.


Iepriekšējā gadā, palielinoties liellopu ganāmpulkam, iegādātas liellopu dzirdnes, lauku barotavas, pārvietojamais liellopu aploks. Saimniecībai, turpinot attīstīties, 2014.gadā iegādātas ganību ecēšas.


Perspektīvā tiek plānots pirkt jaunu traktoru un grābekli-vālotāju, jo vecā tehnika jau ir nolietojusies. Uzņēmums pārskata gadu beidza ar peļņu, ko paredzēts izlietot investīcijām saimniecības paplašināšanā.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru