2024.gada 22. septembris

Maigurs, Mārica, Māris

Vārkavas pagastā likvidē narkotisko vielu saturošo augu nelikumīgu audzētavu

Vārkavas pagastā likvidē narkotisko vielu saturošo augu nelikumīgu audzētavu

Latgalē nedēļas laikā policija likvidējusi divas marihuānas audzētavas,  informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Dace Gutmane.

 

Pārbaudot operatīvo informāciju, policijas darbinieki 24.septembrī Vārkavas novada Vārkavas pagastā meža masīvā konstatēja narkotisko vielu saturošo augu nelikumīgu audzētavu. Ierīkotajās siltumnīcās likumsargi atrada un izņēma 11 marihuānas augu stādus, kā arī jau gatavo produkciju - aptuveni 1227 gramus kaltētas marihuānas.

 

Turpat likumsargi atrada un aizturēja arī pašu "dārznieku", kādu 1988.gadā dzimušu vīrieti. Lai pieskatītu un regulāri parūpētos par saviem augiem, aizdomās turētais bija speciāli iegādājies arī dārza mājiņu - treileri.

 

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.panta 2.daļas - par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā.

 

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

 

Savukārt 28.septembrī Ludzas novada Ņukšu pagastā tika atrasti un izņemti pieci marihuānas augu stādi. Policijā sākts kriminālprocess, notiek izmeklēšana.

 

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Atstājiet komentāru