2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Vārkavas novadā valsts apmaksās bērnu vakcināciju pret ērču encefalītu

Vārkavas novadā valsts apmaksās bērnu vakcināciju pret ērču encefalītu

Vārkavas novada pašvaldība 11.februārī saņēmusi Slimību profilakses un kontroles centra vēstuli ar paziņojumu, ka šogad arī Vārkavas novads ir iekļauts to teritoriju sarakstā, kurā valsts apmaksās bērnu vakcināciju pret ērču encefalītu. Sīkāku informāciju iedzīvotājiem sniegs ģimenes ārsts.

Veselības ministrijas mājaslapā tiek informēts, ka pret ērču encefalītu vakcinē bērnus no viena gada vecuma līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai teritorijās,  ja bērna deklarētā dzīvesvieta ir ērču encefalīta endēmiskajā teritorijā (teritorija, kurā saskaņā ar Latvijas Infektoloģijas centra epidemioloģiskās uzraudzības datiem ir visaugstākā saslimstība ar ērču encefalītu).

Ērču encefalīts ir slimība, kuru ērces  izplata, piesūcoties cilvēkam zem ādas. Ar ērču encefalīta vīrusu inficētas ērces pēdējos gados konstatētas mežos un krūmājos visā Latvijas teritorijā. Latvijā ik gadu tiek reģistrēti vairāki simti ērču encefalīta saslimšanas gadījumi -  ap 30% ērču, kas piesūkušās iedzīvotājiem, bijušas inficētas ar ērču encefalīta vīrusu.

 

 

Informācijas avots: varkava.lv; vm.gov.lv

Atstājiet komentāru