2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Jaunieši Vecvārkavā meistaro savvaļas dzīvnieku barotavu, apmeklē dīdžeju meistarklasi un skatās kino

Jaunieši Vecvārkavā meistaro savvaļas dzīvnieku barotavu, apmeklē dīdžeju meistarklasi un skatās kino

20. februāra pēcpusdienā Vārkavas novada jaunieši pulcējās pie novada domes ēkas, lai sadarbībā ar Viduslatgales pārnovadu fondu, projekta “PRIEKS par BRĪVU!” ietvaros, izveidotu un Dubnas upes krastā uzstādītu savvaļas dzīvnieku barotavu.

Šīs aktivitātes mērķis bija vērst novada jauniešu uzmanību uz cilvēka un vides mijiedarbību, veicinot jauniešu izpratni par dabas īpašo nozīmi mūsu labklājības nodrošināšanā un iemācīties saudzīgi izturēties pret dabu. Ideja par savvaļas dzīvnieku barotavas izveidi jauniešiem radās, ievērojot stirnu biežo viesošanos Vecvārkavas ciemata apkārtnē. Kā atzina paši jaunieši, šīs aktivitātes laikā, viņi ir iemācījušies popularizēt savas idejas un darboties komandā.

Tās pašas dienas vakarā novada jaunieši tika aicināti apmeklēt DJ meistarklasi kopā ar DJ Bric un DJ Mārci. Meistarklases laikā abi dīdžeji pasākuma apmeklētājiem pastāstīja par savu pieredzi ne tikai popularizējot elektronisko deju mūziku, bet arī organizējot izklaides pasākumus. Meistarklases apmeklētāji tika iepazīstināti ar tehnisko aprīkojumu, kas ir vajadzīgs šādu izklaides pasākumu un diskotēku organizēšanai. Pēc pasākuma jaunieši abu dīdžeju uzraudzībā varēja praktiski pielietot nodarbībā iegūtās zināšanas.

Sestdienas aktivitātes jauniešiem noslēdzās ar kino vakaru, kurā tika demonstrētas pašu jauniešu izvēlētas kinofilmas. Pēc filmu noskatīšanās, jaunieši piedalījās diskusijās par redzēto.

Kā atzina aktivitātēs iesaistītie jaunieši – šādi pasākumi ne tikai attīsta prasmes un iemaņas, bet arī sagādā prieku par kopā pavadīto laiku. Jaunieši izsaka pateicību projekta “Prieks par brīvu” atbalstītājiem: Viduslatgales pārnovadu fondam, Kultūras ministrijai un Dienvidlatgales NVO atbalsta centram.

Vārkavas novada domes

jaunatnes lietu speciāliste Jolanta Smilga

Atstājiet komentāru