2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā 100 gadu jubileju svin Marija Pudāne (FOTO)

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā 100 gadu jubileju svin Marija Pudāne (FOTO)

Jēkabpils novada Ābeļu pagastā ceturtdien, 14.janvārī 100 gadu jubilejā sveica Mariju Pudāni.Tieši pirms 100 gadiem 1916.gada 14.janvārī viņa nāca pasaulē.

Svinīgais pasākums notika Ābeļu pagasta pārvaldes kultūras namā. Lielajā dzīves jubilejā viņu sveikt bija ieradies novada vadītājs Edvīns Meņķis, pagasta pārvaldes vadītājs Raimonds Jaudzems, kā arī biedrības “Ābeļzieds” rokdarbnieces. Šajā biedrībā Marija darbojas ilgus gadus un ir viena no visizcilākajām rokdarbniecēm, kurai īpaši grezni un skaisti padodas smalkie rotājumi. Svētku reizē gaviļnieci gan klātienē, gan sūtot sveicienus no tālienes sveica meita, mazbērni, mazmazbērni un mazmazmazbērns. Svētku tortē tika iedegtas svecītes ar skaitli 100 un viņa šīs sveces nopūta ar diviem elpas vilcieniem, lai būtu laba dzīvošana.

Ar īpašu lepnumu Marija stāstīja, ka vakar saņēmusi apsveikuma kartiņu no valsts prezidenta Raimonda Vējoņa un jūtoties ļoti pagodināta, ka valsts vadītājs viņu vienkāršu lauku sieviņu ir atcerējies šajā nozīmīgajā jubilejā.

Marija Pudāne joprojām ir aktīva un viņas diena ir darbiem piepildīta. Viņa labprāt darina rokdarbus, lasa grāmatas, ir vietējās ciema bibliotēkas viena no čaklākajām grāmatu lasītājām, patīk skatīties televīzijas seriālus un citas pārraides. Vasarā Marija labprāt rušinās dārzā, apkopt savas mīļākās puķes peonijas, kā arī audzē citas puķes un dārzeņus.

Marija Pudāne dzīvo kopā ar savu meitu, pie viņas bieži viesi ir mazdēli, kas reizi pa reizei aizved vecmammu uz Jēkabpils katoļu dievnamu, jo pašai uz to aizstaigāt jau kļuvis par grūtu.

Marija Pudāne atzīst, ka ilga mūža recepte ir čakls darbs, labestība un ticība Dievam.

 

Atstājiet komentāru