2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Sniega diena Zasas vidusskolā(FOTO)

Sniega diena Zasas vidusskolā(FOTO)

Zasas vidusskolā 15. janvārī pēc 5.stundas “Pasaules Sniega dienas 2016” ietvaros tika rīkots pasākums “Bērni uz sniega”, kurā piedalījās skolas 1. – 6. klase.

Pasaules Sniega diena ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ikgadējs sniega festivāls, kas dod bērniem un viņu vecākiem iespēju iepazīt un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega, radīt patīkamas atmiņas, kā arī iedvesmu turpināt nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē.

Skolēni, silti saģērbušies, pulcējās skolas priekšā ar savām slidām, slēpēm un ragavām. 7. klases skolēni, skolotāju Jāņa Kokina un Ivetas Aišpures vadībā, bija sagatavojuši dažādas stafetes. Visi skolēni tika sadalīti četrās komandās – sarkanajā, zaļajā, zilajā, dzeltenajā. Un tad sekoja jautra darbošanās, veicot vairākus uzdevumus: ragavu stafete, sniega piku mešana mērķī, hokejs uz ledus. Bērniem bija iespēja apgūt slidošanas, hokeja un skijoringa pamatus.

Motokluba „MK Zasa” biedri, Zasas vidusskolas absolventi Andrejs Bite un Indars Mucenieks veica skijoringa paraugdemonstrējumus, ar mērķi iepazīstināt bērnus ar šo neparasto sporta veidu, kam Zasas vidusskolas audzēkņu vidū ir jau senas tradīcijas. Bērniem bija iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus sportistiem, kā arī kopīgi nobildēties pie motocikla.

Sniega diena noslēdzās ar balvu pasniegšanu par piedalīšanos un siltu tēju ar bulciņām. 1.vietu saņēma Sarkanā komanda. Skolēni ieguva daudz jaunu iemaņu, izrādīja lielāku interesi pret ziemas sporta veidiem, īpaši slidošanu, un visi pasākumi dalībnieki vienojās arī kopīgā fotogrāfijā.

 

Zasas vidusskolas 6.klases skolnieces Digna Soldatova un Līga Tumša

Tekstu publicēšanai sagatavoja K.Sēlis

Skolas arhīva foto

Atstājiet komentāru