2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Ēnu diena Jēkabpils novada pašvaldībā

Ēnu diena Jēkabpils novada pašvaldībā

10. februārī skolēni no apkārtnes skolām iepazinās ar Jēkabpils novada pašvaldības darbu.

Novada administrācijā šogad viesojās 4 ēnotāji. Kristiāna Baltmane un Aļona Aleksejeva no Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 10. a un c klases ēnoja novada domes priekšsēdētāju un sabiedrisko attiecību speciālistu, bet Katrīna Beinaroviča no Jēkabpils pamatskolas 2.c klases un Alise Lakija Širve no Jēkabpils 3. vidusskolas 11.b klases – dzimtsarakstu nodaļas vadītāju.

Ēnotāji iepazinās ar sev interesējošās profesijas specifiku, amata aprakstu un pienākumiem, uzdeva sev interesējošus jautājumus. Tāpat skolēni tika aicināti doties ‘’ekskursijā” pa pašvaldības kabinetiem un iepazīties arī ar citiem darbiniekiem un viņu galvenajiem pienākumiem.

Pašvaldības priekšsēdētāja darbā visvairāk piesaistīja tas, ka darba diena katru dienu ir savādāka – jāiepazīstas gan ar atbildīgiem dokumentiem, gan jādodas pie cilvēkiem, uz dažādām sanāksmēm, jākārto diplomātiskās attiecības un jāpārstāv novads.

Līdzīgi apstākļi ir arī informācijas un sabiedrisko attiecību speciālistam – katru dienu nākas atrasties citā vietā: jāuzklausa iedzīvotāju viedoklis, jādodas uz dažādiem pasākumiem, jāpiefiksē novadā notiekošais un jācenšas to pienācīgi atspoguļot. Liela interese ēnotājiem bija par to, kādas prasmes šajā amatā nepieciešamas un kādos veidos informāciju var atspoguļot.

Dzimtsarakstu nodaļā ēnotāji vislielāko interesi izrādīja par to, kā notiek laulību reģistrācija gan turpat uz vietas nodaļā, gan izbraukuma laulībās. Interese ēnotājiem bija par vārda un uzvārda maiņas iemesliem un tam  nepieciešamajiem dokumentiem.

Pēc iepazīšanās ar administrācijas darbu, ēnotāji tika iepazīstināti arī ar pašu novadu kopumā. Tik demonstrēts novada prezentācijas video, kā arī sabiedrisko attiecību speciālista veidota dokumentālā filma par to, kādas izvēles skolēni pieņem skolu beidzot un vai tās bijušas pareizas. Ikviens ēnotājs varēja aizdomāties, par ko pats vēlas kļūt un kādu ceļu vislabāk iet.

Dienas noslēgumā ēnotāji saņēma dažādas piemiņas veltes no pašvaldības un tās darbiniekiem, un varēja doties mājup ar vērtīgu pieredzi.

Novēlam skolēniem atrast sev piemērotāko profesiju un sākt domāt par tās apgūšanu jau laicīgi!

K.Sēlis

Autora foto

Atstājiet komentāru