2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Starpnovadu tautas deju kolektīvu sadancis “Pie mazā Pērtiķēna” Zasā

Starpnovadu tautas deju kolektīvu sadancis “Pie mazā Pērtiķēna” Zasā

17. februāra pēcpusdienā uz interesantu pasākumu Zasas kultūras namā aicināja Pērtiķēns, pie kura norisinājās starpnovadu deju kolektīvu sadancis “Pie mazā Pērtiķēna”.

Diena dejotājiem iesākās aktīvi, piedaloties un aizstāvot sava kolektīva godu sporta sacensībās, kuras notika Zasas vidusskolas sporta zālē. Azarts un cīņasspars nezuda līdz pat sacensību noslēgumam. Pēc spraigajām sacensībām dejotāji gatavojās galvenajam dienas notikumam – koncertam. Koncertā piedalījās 5 – 6 gadīgo bērnu deju kolektīvs “Solītis”, dejotāji no Ābeļu pamatskolas, Biržu internātpamatskolas, Biržu pamatskolas, Viesītes vidusskolas, Sunākstes pamatskolas un Zasas vidusskolas, kopā izdejojot 15 dažādas latviešu tautu dejas, kā arī koncerta noslēgumā bija apsveikuma deja no Zasas vidusskolas dejotājiem, sveicot un sakot paldies dejotājiem par piedalīšanos un kopā būšanu. Taču arī pēc sadanča noslēguma dejas turpinājās, dejojot un lustējot disenītē.

Liels paldies pasākuma īstenotājiem – Daigai Ģeidānei, Inesei Kalniškānei, Ivetai Aišpurei, Jānim Kokinam - ikkatram, kurš palīdzēja, lai šis pasākums notiktu. Paldies Kristai, Danielai un Zanei par pasākuma vadīšanu. Un, protams, paldies dejotājiem un viņu vadītājiem par lieliskajām emocijām, par raito soli un par prieku, ko sniedzāt!

Ir liels prieks, ka skolās ir tik daudz labu, dejot gribošu bērnu, kas priecē gan sevi, gan skatītājus. Jūs visi esiet malači!

{videobox}OpAyJ5XZrBo{/videobox}

Zasas kultūras nama vadītāja Krista Cankale

Ivetas Aišpures foto

 

Atstājiet komentāru