2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

GAISMAS KOKA DARBNĪCA  18. Martā.

GAISMAS KOKA DARBNĪCA 18. Martā.

Lauku partnerība „Sēlija” sadarbībā ar biedrību „Ūdenszīmes” pavasara Saulgriežu priekšvakarā organizē iedvesmas, jaunu ideju, informācijas un praktiskās darbības metodēm bagātu pasākumu „Gaismas koka darbnīca”.

Pasākums norisināsies piektdien, 18. Martā biedrības „Ūdenszīmes” telpās Jēkabpils novada Rubenes pagasta Kaldabruņas skolā.

Pasākuma programmā:

Pl. 10. 30 – Ierašanās, reģistrācija, iepazīšanās ar organizāciju;

Pl. 11 00 – 12 30 – Lekcija ar interaktīviem elementiem „Kā attīstīt lauku ekonomiku ar mākslas un kultūras metodēm?” . Vada – Džoanna Storie ( Lielbritānija; Doctoral candidate, Department of Landscape Architecture, Institute of Agricultural and Environmental Sciences Estonian University of Life Sciences)

Pl. 12 30 – 13 00 – Kafijas pauze

Pl. 13 00 – 14 00 – Jaunā LEADER perioda piedāvātās iespējas. Jautājumi un atbildes. Vada Ieva Jātniece, LP Sēlija izpilddirektore.

Pl. 14 00 – 16 00 – Praktiskā darbnīca – dizaina skices vides objektiem un amatniecības izstrādājumiem kopā ar Daugavpils universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes studentiem. Vada – Daugavpils universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes glezniecības pasniedzēja Ingūna Liepa un ‘Ūdenszīmju” stikla apstrādes darbnīcas meistari.

Pasākums būs vērtīgs gan tiem, kuri plāno iesniegt un īstenot LEADER projektus, gan arī – jebkuram aktīvam cilvēkam laukos.

Īss ieskats Džoannas Storie interaktīvās lekcijas norisēs:

  • Kas ir tas, ko varam pārdot? Preces, pakalpojumi, idejas, talanti? Darbs nelielās grupās ar zīmējumu un aprakstu veidošanu; 

  • Kas ir cilvēki, kuri dzīvo mūsu apkārtnē? Kā veidojas saiknes ar pārējo Latvijas teritoriju. Eiropu, pasauli? Veidosim karti, jo – pat neliels cilvēku skaits veido tādas savstarpējās saiknes, kuras mēs bieži pat neapzināmies.

  • Kā veidot sava produkta, pakalpojuma, talanta aprakstu? Kas atšķir mūsu piedāvājumu no pārējiem? Vai esam iepazinuši savus talantus un iemaņas? Un apzināmies, kā tas var palīdzēt mums attīstīt biznesu?

  • Katrs mūsu stāsts un talants ir gaisma kopienas attīstības kokā.......

Arī lektores dzīvesstāsts ir gana neparasts, un viņa šai pasākumā nav iesaistīta nejauši. Dzimusi Lielbritānijā, kur lielāko daļu dzīves pavadījusi nelielā ciematiņā Derbišīras grāfistē. Edinburgas universitātē ieguvusi maģistra grādu Ilgtspējīgā lauku attīstībā, un šobrīd gatavo doktora disertāciju līdzdalības attīstības jautājumos Latvijas un Igaunijas lauku reģionos.

Taču – šobrīd Džoanna dzīvo Latvijā, Ērgļos, kur apsaimnieko 13 hektārus zemes, audzē alpakas un dažādas dārza kultūras. Kas viņu atvedis uz Ērgļiem? Pamatā – iespējas veikt attālināto darbu un mīlestība pret Latviju. Džoannas ģimene ir ceļojusi uz Latviju jau no 2000.gada – mācot angļu valodu bērnu nometnēs. 2003. Gadā ģimene pārceļas uz Dāniju, 2006. Gadā – uz Kolorādo štatu ASV. Taču Latvijas apmeklējumi ir turpinājušies katru vasaru, līdz 2008. gadā pastāvīga dzīvesvieta izraudzīta šeit.

Džonanas darba pieredze neaprobežojas tikai ar teorētiskiem jautājumiem – viņa ir vadījusi daudzas nometnes, skolas, radošās darbnīcas bērniem un pieaugušajiem. Apgūst bioloģiskās lauksaimniecības un dabas medicīnas tēmas, brīvajā laikā veido mākslas objektus.

18. martā dzirdēsim plašu, profesionālu un ļoti praktisku skatījumu uz lauku ekonomikas attīstības iespējām, izmantosim savas radošās spējas paši un – vairosim gaismu mūsu pavasara kokā!

Jautājumus, pieteikumus un ierosinājumus par šo pasākumu lūdzu darīt zināmus Ievai Jātniecei

t.29548967

ieva.jatniece@gmail.com

 

Atstājiet komentāru