2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Koris „Putni” Jēkabpils apriņķa koru skatē

Koris „Putni” Jēkabpils apriņķa koru skatē

 29. aprīlī Jēkabpils Tautas namā norisinājās Jēkabpils apriņķa amatieru koru skate. Tajā piedalījās kolektīvi no Jēkabpils pilsētas, Jēkabpils, Krustpils un Salas novadiem.

Jēkabpils novada jauktais koris “Putni” cītīgi gatavojās un vairākas dienas nedēļā pavadīja mēģinājumos, lai skatē uzrādītu pēc iespējas labākus rezultātus.

Skatē koris dziedāja 3 dziesmas: “Birzēm rotāts”, “Kūko dzeguze”un “Līgo, Jāni!” Dziedātāju sniegumu vērtēja žūrija: 2018. gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs, Cēsu koru apriņķa un Rīgas koru grupas virsdiriģents Mārtiņš Klišāns, komponists Uģis Prauliņš un Siguldas koru apriņķa virsdiriģents Jānis Baltiņš.

Koris skatē ieguva otro pakāpi. Kā paši dalībnieki teic, rezultāts varēja būt labāks, bet kopumā visi ir apmierināti, un žūrija kori uzslavēja par izaugsmi.

Sakām lielu paldies korim par labajiem rezultātiem, un, protams, kora vadītājai Santai Kasparsonei par pacietību un neatlaidību! Paldies par nenogurstošo smaidu, kas veltīts kora dalībniekiem un arī skatītājiem, un sveicam Santu arī nupat svinētajā dzimšanas dienā!

Šī gada rudenī koriem jau tiks izsniegts 2018. gada Dziesmu svētku repertuārs, un koris varēs mērķtiecīgi gatavoties Latvijas simtgadei. Lai izdodās, un augsti rezultāti skatēs!

K.Sēlis

Autora foto

Atstājiet komentāru