2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Gaisa balonā no Zasas līdz pat Rubeņiem…

Gaisa balonā no Zasas līdz pat Rubeņiem…

29. maijā Rubeņos, parkā un estrādē notika tradicionālais pasākums bērniem, jauniešiem un ģimenēm. Svētku rīts sākās ar sporta aktivitāšu priekšnesumu „Greentrials Bike Tour”, kur 40 minūšu garumā puiši demonstrēja velo šovu. Tas bija kā spridzeklis, lai mostos darbīgai dienai.


Pēc atraktīvā šova sākās sporta aktivitātes un radošās darbnīcas. Bērni sportoja, zīmēja uz asfalta, apgleznoja stiklu. Sporta un veiklības aktivitātēs piedalījās ne tikai bērni, bet visa ģimene. Sporta aktivitātes notika Latvijas veselības nedēļas ietvaros, un 6 sporta stacijās ģimenes dienas apmeklētāji pārbaudīja savu precizitāti, metot bumbiņas un riņķus noteiktos mērķos, uzzināja vai spēj darboties komandā, veicot stafeti četrvietīgajās slēpēs, kā arī sacentās „Torņu spēlēs”. No plkst. 10.00 ģimenēm bija iespēja laivot pa ciemata dīķi ar četrvietīgajām kanoe laivām, ko piegādāja un nomāja Sia „A.A.Mežmalas”. Parkā, pretī rūķu ciematam darbojās rūķu kafejnīca. Pēc kafejnīcas atklāšanas bija iespēja nobaudīt rūķu ēdienkarti-popkornu rūķu cepurēs un rūķu dzērienu. Rūķu kafejnīcā darbojās kultūras nama teātra pulciņš „ Dadzīši”- mazie rūķēni un Rūķu mammas Ilona un Ligita.


Latvijas Valsts mežu atbalstītās Zemgales kultūras programmas 2016 projekta „Sēlijai raksturīgā kulinārā mantojuma saglabāšana un popularizēšana Jēkabpils novadā” ietvaros notika viena no projekta aktivitātēm – senā ēdiena “strebeklis” prezentācija un degustācija ar mērķi saglabāt un popularizēt Sēlijas specifisko kulināro mantojumu, īpašu uzmanību veltot jaunajai paaudzei izzināt vecmāmiņu recepšu pūru, jo ēdiens ir daļa no katrai valstij unikālā kultūrvēstures mantojuma un atšķirīgās identitātes. Nacionālos ēdienus pagatavo no produktiem un izejvielām, kuras atrodamas tautas apdzīvotajā teritorijā un kam ir savi īpatnējie nosaukumi, tos bieži vien nevar iztulkot citā valodā.


Svētki noslēdzās ar koncertu „Brīnumpuķe”, kurā piedalījās bērnu un jauniešu kolektīvi: „Cālis 2016” 2. vietas ieguvēja Agnese Dzene un vokālais ansamblis „Smaidiņi” no Zasas KN (skolotāja Anita Ķikute), vokālie ansambļi „Kamolītis” un „Supermeitenes” no Jēkabpils TN (skolotāja Iveta Januševska), deju kolektīvs „Sprigulītis” no Sēlpils KN (skolotāja Ligita Ludāne), Zasas v-skolas mūsdienu deju grupa „Just do it” (skolotāja Anda Jurgeviča), jauniešu mūzikas apvienība no Zasas KN (skolotāja Ieva Geidāne), vokālais ansamblis „Puķuzirņi” no Rubenes KN (skolotāja Sandra Radiņa), tautas deju kolektīvs „Pērkonītis” no Rubeņu pamatskolas (skolotāja Ilona Pudāne), mūsdienu deju grupa „Damix”, meitenes Evija un Santa no Rubeņiem ar savu dejas horeogrāfiju un sniegumu. Koncerta laikā uzauga liela brīnumpuķe, kurā katrs kolektīvs ielika savus sapņus, prieku un labas domas kopā ar atraktīvo koncerta vadītāju Zani Ozolu. Noslēgumā 21 krāsains balons ar vēlējumiem aizlidoja debesīs. Šajā koncertā par baloniem arī dziedāja Zasas „Smaidiņi”:


Lidojums ar gaisa balonu
Grozā iekšā tikai es un tu
Tā no Zasas līdz pat Rubeņiem
Pāri mūsu mīļai zemītei

Paldies Jēkabpils novada pašvaldībai par finansiālo atbalstu. Paldies IU „Aliens” un SIA „Freide” par atbalstu. Paldies visiem, kas darbojās pasākuma dienā un atbalstīja pasākuma norisi – Daigai Spēkai, Sandai Kuklei, Ritai Skrējānei, Matīsam Tomānam, Ilzei Spēkai, Lonijai Līcei, Ligitai Zālītei, Ilonai Kantānei, Tomam Zālītim ar savu komandu un sporta organizatorei Baibai Čākurei ar palīgiem/tiesnešiem: Jāni un Annu Vāsuļiem, Elmāru Timofejevu, Santu Mičuli un Eviju Daģi.

Inta Tomāne, Rubenes kultūras nama vadītāja

Atstājiet komentāru