2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Par remontdarbiem Jēkabpils novadā

Par remontdarbiem Jēkabpils novadā

Arī šovasar, pamatojoties uz pieejamo finansējumu, tiek uzlabota infrastruktūra visos Jēkabpils novada pagastos. Par aktuālākajiem remontdarbiem novadā stāsta Jēkabpils novada Īpašuma apsaimniekošanas un pakalpojumu sniegšanas nodaļas vadītāja Ingrīda Feldmane.

Ābeļu pagastā, Ābeļu 9-gadīgās skolas dzīvojamā māja izremontēts koridors, kas savieno meiteņu un zēnu mājturības kabinetus un sakārtoti sanitārie mezgli.

Dignājas pagastā Dignājas pārvaldes ēkā „Kamenes” plānots bibliotēku savienot ar blakus esošo telpu, palielinot bibliotēkas platību un pārbūvēt ēkas lieveni, izveidojot uzbrauktuvi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Šādu uzbrauktuvi paredzēts būvēt arī pie Dignājas pamatskolas bērnudārza. Tiks sākti projektēšanas darbi ielu apgaismojuma ierīkošanai Vandānu ciematā. Ja viss noritēs raiti, apgaismojuma stabi varētu tikt uzstādīti jau nākamgad.

Dunavas ciemā tiek ierīkots ielu apgaismojums. Dunavas kapličai veikta elektrības pievada projektēšana un pievada izbūve, lai nodrošinātu pastāvīgu elektrības pieslēgumu. Pabeigti atjaunošanas darbi Tadaines klubā, kas atrodas blakus Raiņa muzejam "Tadenava". Jēkabpils novada pašvaldības ēkai uzlikts jauns jumts, veikts kosmētiskais remonts.

Kalna pagastā tiek veikts kultūras nama ieejas telpu remonts: demontētas vecās grīdas un mezgli, remonta rezultātā tiks ieklāts jauns grīdas segums ar flīzēm.

Leimaņu pagastā sociālās aprūpes namam „Mežvijas” veikts telpu remonts nama vecajā daļā. Tiks arī risināts jautājums par piebraucamā ceļa sakārtošanu pie aprūpes nama. Leimaņu kapličai bija nodrupušas plāksnes uz ieejas kāpnēm, tagad uzlikts jauns segums. Lieveni plānots sakārtot arī pie Leimaņu tautas nama.

Rubenes pagastā veikts skolas remonts. Atjaunotas koplietošanas telpas bērnudārza ēkā, izremontēts foajē. Jūlija nogalē Rubenes medpunktā tiks arī ierīkots pacēlājs uz otro stāvu, uz ārsta praksi. Tiek veikta jumta nomaiņa Slates sabiedriskajam centram. Rubenes parka estrādei šogad plānots uzsākt projektēšanas darbus. Ja projekts tiks atbalstīts un būs arī pieejami nepieciešamie līdzekļi, būvēšanu varētu uzsākt ne ātrāk, kā nākamgad.

Zasā tiek veikts Zasas vidusskolas telpu remonts.

Apkopota informācija par novadā esošajām kapsētām. Kopā Jēkabpils novadā ir 31 kapsēta, divās no tām cilvēkus vairs neglabā, vienā apbedīšana notiek reti, 15 no tām nav tualešu un 17 - nav aku. Darbu pie pirmo trūkstošo tualešu izbūves un sagādes plānots uzsākt jau nākamgad, cik to ļaus finanšu līdzekļi. Kas attiecas uz akām, nepieciešams finansējums, bet par ūdens sagādāšanu kapsētām arī tiks domāts.

K.Sēlis

Atstājiet komentāru