2024.gada 21. septembris

Mariss, Matīss, Modris

Mednieku festivālā "Minhauzens" 1.vietu un Subaru uz nedēļu iegūst MK  "GRAUDIŅI" no Jēkabpils novada (FOTO)

Mednieku festivālā "Minhauzens" 1.vietu un Subaru uz nedēļu iegūst MK "GRAUDIŅI" no Jēkabpils novada (FOTO)

Pagājušās nedēļas nogalē no 5. līdz 7. augustam Siguldā norisinājās jau par tradīciju kļuvušais 18. gadskārtējais Latvijas Mednieku asociācijas organizētais Latvijas mednieku festivāls "Minhauzens". Šogad katra no kopumā 84 komandām, lielākoties mednieku klubi (MK), varēja izmēģināt savu izveicību "AD REM Auto" stafetē "Medībās ar Subaru", galvenajā balvā iegūstot Subaru ar pilnu bāku uz nedēļu.

Disciplīnas "Medībās ar Subaru" ietvaros komandas dalībniekiem bija jāmēro distance, kurā jāpārvar četri dažādi stratēģiski un sportiski posmi, kas simbolizē gatavošanos medībām. Līdz finišam – Subaru automašīnas bagāžas nodalījumam - bija jānogādā priekšmeti, kuri ir nepieciešami medībām. Stafetes četros posmos bija jānodrošinās ar ekipējumu pirms medībām, jāpārvar imitēts purvs, jāpielavās medījumam, kā arī jātrāpa precīzi mērķī, pierādot savu sagatavotību medībām.

1.vietu izcīnīja MK "GRAUDIŅI" (rezultāts: 00:53:48) no Jēkabpils, balvā iegūstot Subaru pēc izvēles no "AD REM Auto" uz nedēļu, pietam - ar pilnu bāku, individuālās balvas no "AD REM Auto", kā arī saldētavu. MK "GRAUDIŅI" vadītājs Jānis Sils pēc uzvaras atzina - kolektīvs ir ļoti priecīgs par iegūtajām balvām. "Daudziem medniekiem liela problēma ir ledusskapji - lai arī cik ietilpīga būtu saldētava, tā bieži vien tāpat ir par mazu. Šī balva lieti noderēs. Tāpat arī esam priecīgi par iegūto iespēju iemēģināt automašīnu Subaru,'' atzīst MK GRAUDIŅI vadītājs, kas piedalās festivālā jau no pašiem pirmsākumiem ar nemainīgu kolektīva sastāvu. "Medībās ar Subaru" stafetē no mednieku kluba uzvaras laurus plūca Jānis Sils, Agita Jakubovska, Kārlis Žikovs un Juris Bojārs.

Viens no auto, ko lietošanā var izvēlēties disciplīnas uzvarētāji, ir "Subaru Forester" - auto, kas lieliski piemērots medībām ietilpības, funkcionalitātes un ērtuma ziņā. Otrs uzvarētāju piedāvājumā esošais auto ir "Subaru Outback", kas arīdzan ir piemērots medībām un aktīvajai atpūtai.

2.vietu ieguva MK "DUNDAGA" (rezultāts: 00:58:35) no Dundagas, balvā iegūstot divas ar ēdieniem un dzērieniem piepildītas 30l aukstumkastes. Disciplīnā piedalījās Kaspars Kristiņš, Artūrs Janskungs, Ansis Zadiņš, Lāsma Freimane. "Kopumā pasākums ļoti izdevies, disciplīnā "Medībās ar Subaru'' viss patika. Festivālā piedalāmies jau 18. gadu, kopš pašiem pirmsākumiem," tā MK "DUNDAGA" vadītājs.

3.vietu ieguva MK "SLĪTERES HUBERTUS" (rezultāts: 00:59:76) no Dundagas un Slīteres nacionālā parka, balvā iegūstot divas ar ēdieniem un dzērieniem piepildītas 25l aukstumkastes. Disciplīnā piedalījās Brāļi, Reinis un Roberts, Pēkšeni, Niks Jansons un Elīna Kokarēviča. Kā pastāstīja mednieku kluba vadītājs, puiši, kas piedalījās stafetē, medībās ir dzinēji - jauni, veikli puiši. Neraugoties uz to, ka viņu kolektīvs ir mazs, festivālā piedalās katru gadu, un, lai gan šogad zāle viņiem šķita mazliet par garu un laikapstākļi nebija tie labākie - tas viss ļoti labi iederējās un radīja īsto medību noskaņu."

Latvijas mednieku festivāls "Minhauzens" ir svētki, kas jau daudzus gadus kopā pulcē medniekus, radus, draugus, līdzjutējus, kā arī visus tos, kurus vieno viena aizraušanās - medības. Mednieku festivāla mērķis ir būt starp savējiem un izjust mednieku garu - jautrību, draudzību un azartu, kā arī mednieku izglītošana un medību tradīciju un kulturvēsturiskā mantojuma popularizēšana.

Par "AD REM Auto":

"AD REM Auto" autosalons atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 246. Kopš 2008.gada 30.aprīļa zem "AD REM auto" karoga darbojas Subaru dīleris Latvijā. "AD REM Auto" galvenais uzsvars darbā tiek likts uz kvalitatīvu apkalpošanu, kvalitatīvu apkopi un remonta darbiem. Salonā savus nākamos īpašniekus gaida visi slavenās markas modeļi, tas ir - te pārstāvēts pilns Subaru automašīnu spektrs: Forester, Outback, Levorg, WRX STI, XV, Impreza un BRZ.

Informāciju sagatavoja Zita Īle, "AD REM Auto" Mārketinga vadītāja

Foto: Latvijas Mednieku Asociācija/facebook.com

Komentāri (0-1/1)

  • Guest
    02.07.2018 18:33
    Pēc virsraksta var spriest, ka Graudiņi festivālā uzvarēja, lai gan uzvara bija tikai vienā disciplīnā.

Atstājiet komentāru