2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Pie Dignājas pamatskolas atklāta aktīvās atpūtas taka

Pie Dignājas pamatskolas atklāta aktīvās atpūtas taka

Sestdien, 17.septembrī, Eiropas sporta nedēļas ietvaros, pie Dignājas pamatskolas tika atklāta aktīvās atpūtas taka. Ieceri izdevies īstenot, pateicoties “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkursa “LMT Latvijai” un Jēkabpils novada pašvaldības piešķirtajam finansējumam.

Takas atklāšanas pasākums “Sportiskā ģimenes diena aktīvās atpūtas takā” tika organizēts sadarbībā ar pašvaldību. Svinīgajā atklāšanā klātienē piedalījās ieceres realizētāji, biedrības “Cirkuži” pārstāvji Gita Namiņa un Dzidra Nartiša, LMT Biznesa klientu centra “Jēkabpils” pārstāvis Valts Vaļuks, Dignājas pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Raubiška, Dignājas pamatskolas direktore Anda Ķiploka, Jēkabpils novada sporta koordinatore Baiba Čākure, skolēni un vietējie iedzīvotāji.

Pēc svinīgās daļas klātesošajiem bija iespēja izmēģināt jaunatklāto taku, iesaistoties dažādās sportiskās aktivitātēs. Aktīvākie dalībnieki saņēma balvas. Pasākumam noslēdzoties, spēkus atgūt palīdzēja garšīgas un veselīgas zāļu tējas.

“Esam gandarīti, ka prieks par aktīvo atpūtas taku ir ne tikai bērniem un jauniešiem, bet arī viņu vecākiem, kuri labprāt izmēģina savus spēkus arī takas šķēršļu elementu pārvarēšanā. Paldies visiem, kuri atbalstīja un palīdzēja ieceres realizācijā,” pateicas projekta vadītāja, biedrības “Cirkuži” pārstāve Dzidra Nartiša.

Savukārt LMT Biznesa klientu centra “Jēkabpils” pārstāvis Valts Vaļuks uzsvēra: “Man kā novadniekam prieks par paveikto novada attīstībai un iespēju vienam no pirmajiem izmēģināt jaunatklāto taku. Jēkabpils novada iedzīvotājiem tagad ir par vēl vienu aktīvās atpūtas vietu vairāk.Paldies par entuziasmu, domām un darbiem, lai novadniekus pievērstuveselīgam dzīvesveidam un sportiskām nodarbēm svaigā gaisā!”

Taka sākas pie sporta laukuma ar pēdu masējošo „baskāju” posmu, kas izveidots no dažādiem dabas materiāliem, bet blakus var iepazīt tējas augus. Pēc tiltiņa pāri strautiņam sākas veiklības, izveicības un līdzsvara izjūtu pārbaude, pārvarot 5 šķēršļu elementus. Lielākais izaicinājums ir “mazais meža kaķis” takas noslēgumā, kas izveidots skolas parka teritorijā.

“Aktīvās atpūtas takas izveidošana pie Dignājas pamatskolas”, kas saņēma 1934,00 eiro finansējumu, ir otrais realizētais projekts no pieciem uzvarējušajiem LMT konkursa “LMT Latvijai” ietvaros Jēkabpils novadā. Projektu konkursā Jēkabpils novada iedzīvotāji bija iesnieguši 19 projektu idejas, no kurām iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 16.

Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Papildu informācija:

Kaspars Sēlis

Jēkabpils novada informācijas un sabiedrisko attiecību speciālists

Tālr.: 26167960

e-pasts: kaspars.selis@jekabpilsnovads.lv

Atstājiet komentāru