2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Seminārs LEADER projektu potenciālajiem iesniedzējiem un Latvijas Lauku Eksporta klubu tikšanās Zasā

Seminārs LEADER projektu potenciālajiem iesniedzējiem un Latvijas Lauku Eksporta klubu tikšanās Zasā

 „Lauku partnerība „Sēlija”” aicina uz semināru LEADER programmas ietvaros - „Produkcijas un pakalpojumu veidi lauku reģionā. To izplatīšanas iespējas.” Seminārs būs vienlaikus arī nākamā Lauku Eksporta klubu tikšanās reize.

 Lauku eksporta klubi tiek veidoti, lai papildinātu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras aktivitātes Latvijas reģionos, iedrošinot esošos un topošos uzņēmējus veidot un saglabāt darba vietas uzsākot/turpinot eksportu, tādējādi stabilizējot arī kopienu ekonomiku. Lauku eksporta klubi piedāvās atbalstu, zināšanas un iedrošinājumu potenciālajiem eksportētājiem lauku teritorijās.

Lai eksports nav vārds, kas biedē un atgrūž. Eksporta klubi ir vieta, kur satikties uzņēmīgiem cilvēkiem un dalīties pieredzē, atbalstīt vienam otru, lai dzīve lauku teritorijās mums pašiem ir iespējama – radoši un aktīvi piepildīta.

Jau divās notikušajās tikšanās reizēs bija sanākuši dažādu interešu cilvēki. Gan tie, kuru uzņēmējdarbība jau ir izaugusi tik tālu, ka ir jādomā par paplašināšanos, tai skaitā arī ārpus Latvijas teritorijas. Gan tie, kuru darbošanās ir veiksmīga un jau ir parādījusies vēlme sevi izaicināt un doties jaunā, vēl neizzinātā virzienā. Gan arī tie, kuru prātus nodarbina savas uzņēmējdarbības uzsākšana. Eksporta klubu tikšanās reizē mēs sanācām, iepazināmies, iedvesmojāmies viens no otra. Un sapratām – lauku vide ir auglīga jaunām iniciatīvām!

 Arī septembrī turpinām tradīciju, tādēļ aicinām visus interesentus 28.09. plkst. 11.00 Zasā ( Jēkabpils novada amatniecības centrs „Rūme”, Zasas pagasts, Jēkabpils novads). Savā pieredzē un ar saistošu informāciju dalīsies divi lektori.

Ieva Jonsone – Eksporta metodes. Izaicinājumi un iespējas. SIA „Orkla Latvia” pārstāve.

Anda Svarāne – Amatniecība kā mazais bizness – nozares un produkcijas izplatības veidi. Biedrības „Sēļu pūrs” vadītāja.

Papildus prezentācijām varēs ielūkoties amatniecības centra „Rūme” darbības jomās un aplūkot centra telpas. Kā arī uzdot interesējošos jautājumus saistībā ar LEADER programmas finansējumu 2017.gada konkursā.

 Lauku eksporta klubi sniedz iedrošinājumu potenciālajiem eksportētājiem un sniedz iespēju esošajiem eksportētājiem apzināt un sasniegt jaunus tirgus. Šāds koncepts tiek piedāvāts arī Latvijas lauku kopienām, lai palīdzētu lauku kopienām kļūt ilgtspējīgākām un kopīgi veicinātu Latvijas lauku telpas attīstību.
 Lauku Eksporta klubu tikšanās Zasā noris LEADER programmas ietvaros sadarbībā ar Zemkopības ministriju un Lauku atbalsta dienestu.

Atstājiet komentāru