2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Ar LMT atbalstu izveidota atpūtas vieta jauniešiem Sudrabkalnā

Ar LMT atbalstu izveidota atpūtas vieta jauniešiem Sudrabkalnā

24.septembrī Jēkabpils novada Sudrabkalnā, kādreizējā Sudrabkalna muižas dārzā, jauniešu iniciatīvas rezultātā tika atklāta jauna, labiekārtota un sakopta atpūtas vieta. Pateicoties “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkursa “LMT Latvijai’’ piešķirtajam finansējumam, tika realizēts jauniešu projekts “Sudrabkalnam jāatdzīvojas”.

Svinīgajā atklāšanā klātienē piedalījās ieceres realizētāji, projekta vadītāja Klinta Miežāne, LMT Biznesa klientu centra “Jēkabpils” pārstāve Lidija Jansone, Jēkabpils novada izpilddirektors Jānis Subatiņš un Dunavas pagasta pārvaldes vadītājs Andris Baltaruņķis. Stāstījumā par Sudrabkalna vēsturi dalījās Inta Stroža un Pēteris Ķiploks. Pēc oficiālajām runām atpūtas vietas atklāšanu ar dziesmām ieskandināja folkloras kopa “Dignojīši”, klātesošie tika cienāti ar karstu tēju un pīrādziņiem.

Projekta vadītāja Klinta Miežāne: “Mums pašiem, Sudrabkalna iedzīvotājiem, ir vislielākais prieks, ka viss iecerētais ir izdevies, un mērķis ir sasniegts. Arī apkārtējiem ir prieks, ka šī vieta atguvusi dzīvību, tā ir labiekārtota un atjaunota. Paldies visiem, kuri atbalstīja un palīdzēja idejas realizācijā!”

“Prieks par aktīviem jauniešiem, kuri domājuši un darījuši, lai vēsturiskā un skaistā vietā palīdzētu atdzimt muižas dārzam, aicinot līdzcilvēkus vairāk novērtēt apkārt esošo skaistumu. “LMT Latvijai” ietvaros Jēkabpils novads šogad kļuvis jau par trīs aktīvās atpūtas vietām bagātāks,” uzsver LMT Biznesa klientu centra “Jēkabpils” pārstāve Lidija Jansone.

Klātienē bija arī jaunatnes lietu speciāliste Jurgita Bareika, kura mudināja Klintu piedalīties konkursā: „Klinta ir paveikusi lielisku darbu. Pirmkārt, sasniedzot izvirzīto mērķi, otrkārt, pierādot sevi kā līderi, ko apliecina pašiniciatīva, neatlaidība un aktivitāšu organizēšana projekta ietvaros, kā, piemēram, sakopšanas talku organizēšana un sirsnīgā projekta atklāšana. Paldies Klintai un viņas ģimenei, jauniešiem, kā arī ikvienam, kur;s aktīvi iesaistījās projekta realizēšanā!”

Kopš pavasara Sudrabkalna muižas dārzs ir piedzīvojis pārvērtības. Sadarbojoties ar būvfirmu ,,Meistars M’’ un jauniešu atbalstu, tur ir tapusi atpūtas vieta un uzstādīta lapene. Atpūtas vieta ir pieejama visiem novada iedzīvotājiem un ikvienam, kam vien ir vēlēšanās šo vietu apskatīt un baudīt atpūtu brīvā dabā.

“Sudrabkalnam jāatdzīvojas” ir jau trešais realizētais projekts no pieciem uzvarējušajiem LMT konkursa “LMT Latvijai” ietvaros Jēkabpils novadā. Projektu konkursā Jēkabpils novada iedzīvotāji bija iesnieguši 19 projektu idejas, no kurām iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 16.

Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Papildu informācija:

Kaspars Sēlis

Jēkabpils novada informācijas un sabiedrisko attiecību speciālists

Tālr.: 26167960

e-pasts: kaspars.selis@jekabpilsnovads.lv

Komentāri (0-1/1)

  • Ieva
    02.07.2018 18:33
    Tas tik bij' pasākums!!!!

Atstājiet komentāru