2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Īstenots “LMT Latvijai” finansētais projekts „Jaunas iespējas aktīvai atpūtai Dunavā”

Īstenots “LMT Latvijai” finansētais projekts „Jaunas iespējas aktīvai atpūtai Dunavā”

28. septembrī Jēkabpils novada Dunavas pamatskolas sporta laukumā sporta skolotāja Ulda Auzāna vadībā tika atklāta jauna aktīvās atpūtas zona ar dažādām vingrošanas ierīcēm. Pateicoties “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkursa “LMT Latvijai’’ piešķirtajam finansējumam, tika realizēts projekts “Jaunas iespējas aktīvai atpūtai Dunavā”.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās Dunavas pamatskolas direktors Uģis Vārlavāns, Jēkabpils novada projektu speciāliste Gunta Dimitrijeva, Dunavas pagasta pārvaldes vadītāja p.i. Intra Kurme un Dunavas pamatskolas skolēni un skolotāji. Pasākumu vadīja skolotāja Astra Liopa. Tika griezta svinīgā lenta. Pēc drošības instruktāžas tika izmēģināti arī jaunie trenažieri.

Projekta autors Uldis Auzāns pauž gandarījumu par paveikto: „Paldies LMT par iespēju un sniegto finansējumu! Centīsimies šo aprīkojumu saudzēt un arī aktīvi izmantosim. Interese par trenažieriem ir ļoti liela. Tāpat arī paldies Vandai Knipstei, kuri palīdzēja uzrunāt balsotājus. Šādos projektos tas ir ļoti svarīgi. Balsots tika pat no Itālijas un Spānijas!”

„Atcerēsimies mūžseno teicienu: Veselā miesā mājo vesels gars. Šis teiciens bijis aktuāls vienmēr, bet it īpaši – mūsdienās, zinot, ka mēs savas dzīves lielu daļu pavadām pie datoriem, savukārt skolā un darbā pie rakstāmgaldiem. Izkustēšanās ir svarīga. Paldies LMT, ka tiek rīkots šāds projektu konkurss. Tas tādai mazai kopienai kā mēs sniedz lielu atspērienu. Protams, paldies arī visiem, kuri piedalījās un atbalstīja. Lielākais paldies, protams, Uldim. Tāpat arī uzstādītājiem, ražotājiem SIA „MK Dizains”. Lai gan pirmajā acu uzmetienā šie trenažieri neizskatās iespaidīgi, nu Dunavā ir jauna brīvā laika pavadīšanas iespēja. Jācer, ka tā arī aktīvi tiks izmantota!” teic Dunavas pamatskolas direktors Uģis Vārslavāns.

„Manuprāt, Dunava ir īpaša vieta. Tā atrodas tālu no lielajām pilsētām, kilometra attālumā atrodas viena no retajām pārceltuvēm pār upi Latvijā, netālu dzimis arī Rainis, bet pats svarīgākais – dunavieši visi vajadzīgos brīžos spēj būt un darboties kopā. Tas Dunavā rada šo veiksmes stāstu. Prieks, ka Jūs neesat vienaldzīgi pret vietu, kurā dzīvojat. Kā teicis Rainis: „Katram roka jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu iet.” Un tieši tā arī šis sporta laukums no necilas teritorijas kļuvis par samērā moderni aprīkotu aktīvās atpūtas vietu,” atzīst Jēkabpils novada projektu speciāliste Gunta Dimitrijeva.

Projekta rezultātā Dunavas pamatskolas sporta laukumā uzstādīts daudzfunkcionāls āra vingrošanas trenažieris un divas ielu vingrošanas ierīces: rokgājējs-līkrocis un līdztekas. Trenažieri nodarbina roku, kāju un muguras muskuļus. Apmeklētāju komfortam uzstādīts soliņš un atkritumu tvertne. Āra aktivitāšu laukums pieejams ikvienam, kurš vēlas nodarboties ar sportiskām aktivitātēm  un ir veselīga dzīvesveida piekritējs.

“Jaunas iespējas aktīvai atpūtai Dunavā” ir jau ceturtais realizētais projekts no pieciem uzvarējušajiem LMT konkursa “LMT Latvijai” ietvaros Jēkabpils novadā. Projektu konkursā Jēkabpils novada iedzīvotāji bija iesnieguši 19 projektu idejas, no kurām iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 16.

Projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Uldis Auzāns,

projekta vadītājs

K.Sēļa foto

Atstājiet komentāru