2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Ar LMT atbalstu Slatē atjaunota aktīvās atpūtas vieta

Ar LMT atbalstu Slatē atjaunota aktīvās atpūtas vieta

Oktobra sākumā Slatē svinīgi tika atklāts realizētais projekts “Aktīvās atpūtas vietas izveide Slates ciematā”, kas īstenots “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) konkursā “LMT Latvijai”. Tā ietvaros tika atjaunots volejbola laukums un līdztekas, kā arī izveidota jauna līdzsvara taka un piknika vieta ar ugunskura vietu un šūpolēm.

Svinīgās atklāšanas pasākumā klātienē piedalījās projekta autore Daiga Spēka, LMT Biznesa klientu centra “Jēkabpils” pārstāvis Valts Vaļuks, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Edvīns Meņķis, kā arī Rubenes pagasta pārvaldes vadītāja Intra Kurme.

“Kopš vasaras bijušās Slates skolas sporta laukums ir ieguvis jaunu veidolu. Esam sapratuši, ka, darbojoties kopā, mēs spējam paveikt lielas lietas, un, ja nepieciešams, spējam atbalstīt cits citu. Vēlamies teikt lielu paldies LMT par doto iespēju piedalīties šajā projektā. Kā arī liels paldies visiem, kuri par mums balsoja un piedalījās projekta īstenošanā. Liels, liels PALDIES!” teic projekta autore Daiga Spēka.

Atkāšanas pasākumā tika teiktas sirsnīgas uzrunas un veiksmes vēlējumi, kā arī mūsu viesi iestādīja etiķkoku par piemiņu no šīs dienas. Slates gardēdes visus pasākuma dalībniekus cienāja ar garšīgu zupu, savukārt jaunieši iepriecināja ar volejbola spēli.

“Jāatzīmē, ka tieši šī iecere “LMT Latvijai” Jēkabpils novada attīstībai iedzīvotāju balsojumā guva vislielāko atbalstu. Līdz ar šī projekta realizēšanu Jēkabpils novada attīstībai īstenoti visi pieci uzvaru guvušie projekti. Brodu ciemā uzlabots bērnu rotaļu laukums, pie Dignājas pamatskolas izveidota aktīvās atpūtas taka, Sudrabkalnā labiekārtota atpūtas vieta un sakopta apkārtne, savukārt Dunavā atklātas jaunas iespējas aktīvai atpūtai. Kopā domājot un darot, varam paveikt vairāk!” uzsver LMT Biznesa klientu centra “Jēkabpils” pārstāvis Valts Vaļuks.

Projektu konkursā “LMT Latvijai” Jēkabpils novada iedzīvotāji bija iesnieguši 19 projektu idejas, no kurām iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 16.Projekta mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Piecu gada laikā LMT atbalstījis vairāk nekā 100 iniciatīvas Latvijas reģionu attīstībai un bijis klāt to realizēšanā 24 pilsētās un novados. Atbalsts sniegts vairāk nekā 320 tūkstošu eiro apjomā. Šogad turpināts iesāktais Jēkabpils, Krāslavas, Ventspils, Grobiņas, Alūksnes, Balvu, Mārupes un Tērvetes novadā, sniedzot atbalstu 64 tūkstošu eiro apjomā.

Daiga Spēka,

projekta vadītāja

Foto: Kristīne Čūriška

Atstājiet komentāru