2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Zasas, Aknīstes un Viesītes skolās viesosies Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis ar lekciju “Kā mēs sargājam Latviju?”

Zasas, Aknīstes un Viesītes skolās viesosies Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis ar lekciju “Kā mēs sargājam Latviju?”

Rīt, 9. decembrī Nacionālo bruņoto spēku pārstāvis pulkvežleitnants Kaspars Pudāns kopā ar ASV 173. kājnieku brigādes karavīriem apmeklēs Zasas, Aknīstes un Viesītes vidusskolas, kur vadīs lekciju “Kā mēs sargājam Latviju?”.

Lekcijās laikā skolēni varēs uzzināt par Latvijas aizsardzības spējām un to stiprināšanu, aizsardzības nozares aktualitātēm un īstenotajiem projektiem, kā arī ASV ieguldījumu sabiedroto drošībā operācijā “Atlantic Resolve”.

Lekcijas Latvijas skolās Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem organizē jau vairākus gadus. Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari, Latvijas dalību NATO un kolektīvo aizsardzību, kā arī veidot un uzturēt karavīru saikni ar sabiedrību.

Iepriekšējais lekciju cikls par valsts aizsardzību vidusskolēniem norisinājās no 2015. gada aprīļa līdz 2016. gada aprīlim, un tā laikā lekcijas notika 100 Latvijas skolās.

ASV 173. brigādes karavīri, veicot desanta vingrinājumu “Bayonet Strike” Ādažu poligonā, ieradās Latvijā š.g. 12. septembrī, lai pildītu dienesta pienākumus operācijā “Atlantic Resolve”.

Informāciju sagatavoja:

Vita Briže

AM Militāri publisko attiecību departamenta

Preses nodaļas vecākā referente

Tālrunis: 67335045

E-pasts: vita.brize@mod.gov.lv

Atstājiet komentāru