2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

LPKS “Kuziks” jaunajā graudu pieņemšanas punkta celtniecības vietā iemūrē kapsulu nākamajām paaudzēm

LPKS “Kuziks” jaunajā graudu pieņemšanas punkta celtniecības vietā iemūrē kapsulu nākamajām paaudzēm

12. jūlijā, Jēkabpilī, LPKS “Kuziks” pirmapstrādes kompleksa pamatos svinīgi tika iemūrēta kapsula nākamajām paaudzēm.

Pasākumā piedalījās reģiona graudu audzētāji, blakus esošo pašvaldību pārstāvji un sadarbības partneri. Apsveikuma runas un novēlējumus teica LPKS Kuziks valdes loceklis Artūrs Akmens, LATRAPS ģenerāldirektors Edgars Ruža, Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, SIA RC Būvnieks būvdarbu vadītājs Andris Murņikovs.

LPKS ''Kuziks" valdes pārstāvis savu uzrunu sāka ar pateicību visiem, kas palīdzējuši, lai šis pirmapstrādes komplekss taptu, kā arī lepojās, ka beidzot Jēkabpiliešiem, Krustpiliešiem un reģiona zemniekiem būs pašiem savs, jaudīgs pirmapstrādes komplekss.

Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs un Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis vēlēja, lai komplekss, kas celts šajā stratēģiski izdevīgajā vietā ir spēcīgs sākums rūpniecībai un tālākai reģiona attīstībai!

Reģiona graudu audzētāji tika apsveikti ar jauna graudu pieņemšanas punkta celtniecību, visam reģionam un īpaši klātesošajiem LPKS LATRAPS ģenerāldirektors novēlēja: "Lai LPKS ''Kuziks" graudu pirmapstrādes komplekss ir stabils pamats, kurā balstīt un attīstīt visu Latvijas graudkopības nozari un lauksaimnieku labklājību. Es aicinu atcerēties, ka kooperatīvs vienmēr ir lauksaimnieku pusē, lai atbalstītu, celtu un stiprinātu."

SIA "RC Būvnieks" būvdarbu vadītājs Andris Murņikovs novēlēja, lai pamatos liktā kapsula būtu kā magnēts, pievelkot visas reģiona labības kravas un turot graudu bunkurs pilnus.

Kopā ar vēlējumu nākamajām paaudzēm kapsulā tika likta arī Latvijas simtgades monēta.

LPKS “Kuziks” ir dibināta 2004. gadā, lai sniegtu graudu un rapšu pirmapstrādes pakalpojumus, kā arī realizētu biedru izaudzēto produkciju.

Līdz šim LPKS “Kuziks” darbojās nomātā graudu pirmapstrādes kompleksā Kūku pagasta “Vārpās”, kur, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, realizēja četrus kompleksa attīstības projektus. Šobrīd LPKS “Kuziks” uzsācis jauna pirmapstrādes kompleksa būvniecību, kuru plānots realizēt divās kārtās.

LPKS “Kuziks” pirmapstrādes kompleksa pirmās kārtās būvniecības izmaksa ir nepilni 3,5 miljoni eiro.

Pirmapstrādes kompleksā plānots uzstādīt kalti ar kaltēšanas jaudu 45t/h, kā arī uzbūvēt sešus gatavās produkcijas glabāšanas torņus un četrus mitro graudu uzglabāšanas torņus. Pēc pirmā būvniecības posma pabeigšanas kompleksa kopējā uzglabāšanas kapacitāte būs aptuveni 12 000 tonnas, savukārt pieņemšanas jauda 300t/h. Šobrīd kompleksā plānots izveidot 4 - 5 jaunas darba vietas.

Atstājiet komentāru