2024.gada 20. septembris

Ginters, Guntra, Marianna

Krustpils novada pašvaldība paraksta sadarbības līgumu ar Baltkrievijas pilsētu Miori

Krustpils novada pašvaldība paraksta sadarbības līgumu ar Baltkrievijas pilsētu Miori

16. septembrī Miori pilsētā, Baltkrievijā, tika parakstīta vienošanās par sadarbību starp Krustpils novadu un Vitebskas apgabala Miori rajonu. Svinīgā ceremonijā to parakstīja Krustpils novada domes priekšsēdētājs Kārlis Pabērzs, izpilddirektors Raimonds Spēks un Miori rajona deputātu padomes priekšsēdētāja Marija Banifatova un izpildkomitejas priekšsēdētājs Igors Kuznecovs.

Dokuments paredz oficiālu delegāciju, sabiedrisko organizāciju, dažādu nozaru speciālistu un uzņēmēju, amatierkopu un sportistu pieredzes un informācijas apmaiņu. Iecerēts organizēt informācijas apmaiņu par dzīvi pašvaldībās, iedzīvotājiem pieejamajiem pakalpojumiem, paveikto teritorijas labiekārtošanā, vides aizsardzībā, izglītībā, kultūrā, sportā, sociālajā jomā.

Miori atrodas Vitebskas apgabalā, tikai teju 200 km attālumā no Jēkabpils. Tajā dzīvo aptuveni 20 tūkstoši cilvēku. Miori pārstāvji Krustpils novada pašvaldību aicināja ciemos tieši 16.septembrī, kad rajonā notika ikgadējais ekoloģiskais festivāls «Жураўлі і журавіны Міёрскага краю» (“Miori novada dzērves un dzērvenes”).

Šajos svētkos īpaši izceļ katru Miori rajona pagastu – ar kādām garšām, pasākumiem, cilvēkiem tas ir īpašs.

Krustpils novada delegācija tika iepazīstināta ar visiem desmit rajona pagastiem un tad, kad tika jautāts, kurš no tiem izcēlās īpaši, grūti bija atbildēt, jo tā, kā svin svētkus Baltkrievijā, atlika vien nobrīnīties.

Pēc festivāla delegācija devās apskatīt bērnudārzu-vidusskolu (ГУО «Новопогостская детский сад-средняя школа), jaunuzbūvēto Miori rajona centrālo slimnīcu un Miori rajona iedzīvotāju sociālas palīdzības teritoriālo centru.

Šobrīd Krustpils novada pašvaldība gatavojas Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala Miori rajona izpildkomitejas pārstāvju uzņemšanai Krustpils novadā, lai stiprinātu sadraudzību un vienotos par kopējiem potenciālajiem projektiem dalībai pārrobežu sadarbības programmā ar Baltkrieviju.

Ir cerība, ka ar laiku izveidosies veiksmīga sadarbība starp abu pašvaldību kultūras darbiniekiem un amatierkopām. Iespējams, nākamajos Krustpils novada svētkos varētu uzstāties arī viesi no Baltkrievijas.

Monika Kauranena
Krustpils novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru