2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Atklāj Sēliju, dodoties aizraujošā un izzinošā piedzīvojumā!

Atklāj Sēliju, dodoties aizraujošā un izzinošā piedzīvojumā!

Jēkabpils novada pašvaldība sadarbībā ar Aknīstes, Ilūkstes, Neretas un Viesītes novadu pašvaldībām 2020. gada 25.-26. jūlijā organizē pirmo Sēlijas tūrisma ralliju “Atklāj Sēliju!”. Divu dienu laikā pasākuma dalībniekiem būs iespēja apmeklēt 20 kontrolpunktus Sēlijas teritorijā, iepazīt Sēlijas kultūrvidi, cilvēkus un tradīcijas.

Ikviens īstens latvietis zina, cik daudz skaistuma un ikdienā nepamanāmu vērtību slēpjas ikkatrā Latvijas stūrīti, ikkatrā sētā, ikkatrā no mums. Un ikviens īstens sēlis tiecas pierādīt, cik daudz no tā visa ir sastopams tieši viņa dzimtajā stūrītī – Sēlijā. Laikā, kad esam aicināti vairāk laika pavadīt mājās un iespēju robežās atturēties no ārzemju ceļojumiem, piecas kultūrvēsturiskā Sēlijas novada pašvaldības ir apvienojušās, lai  dotu iespēju ikvienam izbaudīt neaizmirstamu piedzīvojumu, dodoties ceļojumā pa Sēlijas skaistākajām un nozīmīgākajām vietām. Ir laiks ATKLĀT SĒLIJU!

Lai piedalītos tūrisma rallijā, ir jānokomplektē komanda vismaz 2 cilvēku sastāvā, savukārt maksimālais dalībnieku skaits komandā ir atkarīgs no transportlīdzekļa ietilpības. Reģistrēties tūrisma rallijam ļoti vēlams jau iepriekš – līdz 20. jūlija plkst. 15.00, aizpildot pieteikuma anketu, kas pieejama šeit:  https://ej.uz/atklajseliju .
Reģistrēties dalībai pasākumā būs iespējams arī pasākuma atklāšanas dienā, 25. jūlijā, no plkst. 9.00 – 9.55 piecos organizatoru noteiktos reģistrācijas punktos:

Aknīstes novadā: Aknīstē pie novada domes, adrese: Skolas iela 7, Aknīste, Aknīstes novads, LV-5208;
Ilūkstes novadā: Ilūkstē pie estrādes, adrese: Grāvju iela 2, Ilūkste, Ilūkstes novads, LV-5447;
Jēkabpils novadā: pie Leimaņu tautas nama, adrese: “Leimaņu tautas nams”, Leimaņi, Leimaņu pagasts, Jēkabpils novads, LV-5223;
Neretas novadā: Laukumā pie Neretas novada domes, adrese: Rīgas iela 1, Nereta, Neretas pagasts, Neretas novads, LV-5118;
Viesītes novadā: Viesītes Kultūras pilī, adrese: Smilšu iela 2, Viesīte, Viesītes novads, LV-5237.

25. jūlijā plkst. 10.00 visām dalībnieku komandām visos reģistrācijas punktos vienlaikus tiks dots starta signāls, un piedzīvojums būs sācies! Nebūs obligāts nosacījums apmeklēt visus 20 kontrolpunktus, taču obligāti būs jāapmeklē vismaz viens kontrolpunkts katrā novadā, tāpēc aicinām jau laicīgi plānot savu maršrutu, kā arī, ja nepieciešams, rezervēt naktsmītnes kādā no Sēlijas novadiem. Kontrolpunkti pirmajā pasākuma dienā darbosies no plkst. 10.00 – 20.00, bet otrajā dienā no plkst. 9.00 – 16.00.

Finišā, kas atradīsies Ābeļu brīvdabas estrādē Jēkabpils novadā, dalībnieku komandām jāierodas 26. jūlijā laika posmā no plkst. 16.00 – 17.00, kur norisināsies tūrisma rallija noslēguma pasākums. Plkst. 17.30 Ābeļu brīvdabas estrādē izskanēs Gintas Krievkalnas un Kristapa Krievkalna akustiskā koncertprogramma - Latvijā iemīļotu autoru zināmās dziesmas izpildīs Ginta Krievkalna (vokāls), Uģis Roze (vokāls), Kristaps Krievkalns (taustiņi) un Ēriks Upenieks (akustiskā ģitāra). Pēc koncerta sekos tūrisma rallija dalībnieku apbalvošana, kur piemiņas balvas saņems visas dalībnieku komandas, savukārt 1.-3. vietas ieguvēji un visatraktīvākā dalībnieku komanda saņems vērtīgas balvas no Sēlijas novadu pašvaldībām un pasākuma atbalstītājiem.

Tūrisma rallija nolikums ir pieejams Jēkabpils novada, Aknīstes, Ilūkstes, Neretas un Viesītes novadu mājaslapās un sociālajos tīklos. Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes vadītājas vietniecei metodiskajā darbā Intai Tomānei, tel. 26671801 vai Jēkabpils novada Sēlijas prasmju muzeja vadītājas v.i. Evai Strikai, tel. 25465787.

“Varbūt Sēlijai nemaz nav jābūt piektajai zvaigznei virtuālajā Latvijas ģerbonī, bet kā spoža un mīlīga zvaigznīte tā uzmirdzēs katram, kas vēlēsies to ieraudzīt,” tā reiz ir teicis mūsu novadnieks akadēmiķis Jānis Stradiņš. Ja arī tu vēlies ieraudzīt, kā mirdz Sēlija, atbrauc un aplūko to pats savām acīm. Uz tikšanos piedzīvojumā!


Laura Aišpure,
Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja

Atstājiet komentāru