2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Svinīgi atklātas Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centra atjaunotās telpas, izveidota "Ideju istaba"

Pirmdien, 28.septembrī,  savas durvis bērniem un jauniešiem vēra vaļā Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centrs, nu jau ar skaistām, atjaunotām telpām. Šī gada jūnijā tika uzsākts LEADER programmas projekts “Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centra pieejamības uzlabošana” jeb Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centra (JIC) telpu vienkāršota atjaunošana. Visas vasaras garumā jauniešu centrā darbojās būvnieki, kuri nomainīja grīdas segumu, pārkrāsoja sienas un izveidoja  jauniešu telpu jeb “ideju kasti”.

Uz atjaunoto telpu atklāšanas pasākumu bija ieradusies Viesītes novada pašvaldības vadība – priekšsēdētājs Alfons Žuks un izpilddirektore Sanita Lūse. Domes priekšsēdētājs Alfons Žuks novēlēja Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centram daudz apmeklētājus, radošas idejas, kā arī aicināja klātesošos jauniešus būt aktīviem, izmantot atjaunotās telpas ideju radīšanai, kā arī nebaidīties izteikt savu viedokli. Tāpat arī svinīgus vārdus teica Attīstības nodaļas vadītāja Laura Zvirbule un projektu administratore Liene Maisaka, uzsverot sadarbības nozīmi projektu rakstīšanas procesā, kā arī norādot, ka, sadarbojoties ar jaunatnes lietu speciālisti, šis noteikti nebūs pēdējais kopīgais projekts.

Apsveikt Viesītes novada jaunatnes darbinieci, jauniešus un bērnus ar atjaunotajām telpām, bija ieradies arī biedrības “Lauku partnerība “Sēlija” izpilddirektors – administratīvais vadītājs Gvido Liepiņš, kā arī padomes priekšsēdētāja Kristīna Rubina-Apinīte.

Pēc novēlējumiem un svinīgām runām, ikviens tika aicināts uz svētku mielastu, kā arī jaunizveidotajā “ideju kastē” uz tāfeles sienas uzrakstīt savu novēlējumu Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centram un tā apmeklētājiem.

Kā viena no atklāšanas pasākuma sastāvdaļām, bija arī Viesītes novada Jauniešu domes jauno biedru sanāksme. Uz pirmo tikšanos bija ieradušies 8 jaunieši, kuri jau izteica idejas pasākumu organizēšanā. Lai arī pirmā Viesītes novada jauniešu domes sēde ir notikusi, tomēr ikviens, kurš iespējams netika šajā dienā uz sanāksmi, bet ir vēlme iesaistīties jauniešu domes darbībā, tiek aicināts pievienoties otrajai Viesītes novada jauniešu domes tikšanās reizei , kas notiks Viesītes Jaunatnes iniciatīvu centra jaunizveidotajā jauniešu telpā 6.oktobrī plkst. 14:10.

Savukārt, mazākiem centra apmeklētājiem šajā dienā bija iespēja uztaisīt savu dabas ziedu grāmatzīmi, sacensties gaisa hokeja spēlē, kā arī spēlēt centrā pieejamās galda spēles.  Jauniešu centra telpas ir atvērtas jauniešiem un bērniem no pirmdienas līdz cetrutdienai: no plkst.9:30. – 17.30, bet piektdienās no 9:30 – 16:00. Tiekamies!
jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste Dita Mažeika

Foto: D. Mažeika

Atstājiet komentāru