2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Preiļos bijušās Linu fabrikas teritorijā top jaunas telpas uzņēmējdarbībai (FOTO)

Preiļu pašvaldība turpina īstenot projektu, kura laikā tiks labiekārtota bijušās linu fabrikas teritorija un izbūvēts ražošanai pielāgots tipveida angārs, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dudarjonoka. 

Šobrīd bijusī degradētā teritorija sāk pārvērsties un iegūt jaunas modernas aprises. Platība ir attīrīta no drupām un krūmiem, izbūvētas komunikācijas, uzbūvēti droši pamati, uzstādītas metāla konstrukcijas un tiek montētas tipveida angāra  sienas, pēcāk tiks veikti iekšdarbi. 

Tipveida angāru varēs pielāgot gan ražošanas, gan pirmsapstrādes vajadzībām, gan izmantot kā noliktavu atbilstoši potenciālā nomnieka vajadzībām. Ēkā tiks ierīkota ventilācijas un ugunsdrošības sistēma, nodrošināts jauns elektrības pieslēgums. Pie ēkas tiks izveidots apgaismots asfaltēts laukums, izbūvēts žogs. Objektu plānots nodod nākošajā gadā.

Komersantu, kurš nomās šo teritoriju ar ēku, pašvaldība izvēlēsies atklātā, caurskatāmā un nediskriminējošā veidā, nosakot tirgus cenu par infrastruktūras izmantošanu un veicot izsoles procedūru gada nogalē.

Atstājiet komentāru