2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Pie Preiļu autoostas uzstādīs pārvietojamo moduļu ēku

Pie Preiļu autoostas uzstādīs pārvietojamo moduļu ēku

Preiļu novada dome 3. novembra ārkārtas sēdē lēmusi noslēgt deleģēšanas līgumu ar SIA “Preiļu saimnieks” par pārvietojamās moduļu ēkas izvietošanu pie Preiļu autoostas. Pārvietojamā pagaidu ēka nodrošinās iedzīvotājiem kases, uzgaidāmās telpas un labierīcību pieejamību līdz brīdim, kamēr tiks veikti esošās autoostas ēkas pārbūves darbi.

Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors Aigars Zīmelis informēja, ka ieplānotās moduļu ēkas izbūve, uzstādīšana, ūdensvada un kanalizācijas ievilkšana, siltuma risinājumi un citas izmaksas kopā ar pievienotās vērtības nodokli varētu sastādīt no 45 000 līdz 50 000 euro. Tā kā šis jautājums risināms nekavējoties, bet pašvaldības budžetā šādi līdzekļi netika ieplānoti, tika pieņemts lēmums slēgt deleģējuma līgumu ar SIA “Preiļu saimnieks”. Saskaņā ar kuru kapitālsabiedrība izmantos sava uzņēmuma līdzekļus moduļu tipa ēkas iegādei un uzstādīšanai, ko pēcāk pašvaldība piecu gadu laikā pa daļām atmaksās no sava budžeta. Ja visi darbi noritēs kā plānots, tad pagaidu ēka iedzīvotājiem tikts atvērta nākamā gada janvārī.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Preiļu novada pašvaldība ir izstrādājusi jaunu detālplānojumu Preiļu pilsētas centra teritorijai, kurā ietilpst arī autoosta un autoostas laukums. Kamēr notiks Preiļu centra teritorijas pārbūves un labiekārtošanas darbi, iedzīvotāji tiks aicināti saņemt autoostas pakalpojumus un izmantot labierīcības uzstādītajā pagaidu ēkā.

Preiļu novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dudarjonoka

Atstājiet komentāru