2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Preiļu novada iedzīvotājs Jāzeps Strods nosvinējis 107. dzimšanas dienu

Preiļu novada iedzīvotājs Jāzeps Strods nosvinējis 107. dzimšanas dienu

Savu 107. dzimšanas dienu 18. decembrī svinēja Preiļu novada Rožkalnu pagasta iedzīvotājs Jāzeps Strods, informē Preiļu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dudarjonoka.

Dižo jubilāru lielajā svētku dienā bija ieradušies sveikt paši tuvākie, tai skaitā arī Preiļu novada priekšsēdētāja otrā vietniece Anita Brakovska un Rožkalnu pagasta pārvaldes vadītāja Mairita Armane. Šogad  nelielajās dzimšanas dienas svinībās nepiedalījās Jāzepa dzīves biedre Veronika, jo pavasarī viņa tika aizsaukta mūžībā. Pats jubilārs kā allaž pozitīvs un modrs.

Jāzepam par  bērnību un jaunību pirmajā Latvijas neatkarības laikā atmiņu nav palicis daudz. Pirms kara viņš strādājis vecāku mājās “Strodos”, pēc tam pieteicies darbā par dzelzceļnieku Nīcgalē, tas ļāvis izvairīties no dienēšanas armijā.  Kā atceras jubilārs, tie bijuši paši trakākiem laiki viņa mūžā, jo bijusi liela nabadzība, daudzi latgalieši devušies darbā uz Kurzemi. Vieglāk esot bijis tiem, kuriem mājās bija dārziņš, cūciņa un gotiņa, vismaz bija, ko ēst, atceras jubilārs. Pēc kara Jāzeps izgājis kursus, ieguvis traktora vadītāja apliecību un sācis strādāt kolhozā par traktoristu, kur darba pienākumi pildīti ļoti rūpīgi un uzcītīgi. Savu sievu Veroniku viņš saticis  ballē kolhoza klubā, tā kā abi apprecējušies vēlu, Dievs viņiem pēcnācējus nav devis, bet atalgojis ar skaisti un saticīgi nodzīvotiem 42 kopdzīves gadiem. Pēc laulībām Jāzeps no “Strodiem” pārcēlies uz dzīvi sievas mājā Rožkalnu pagasta Rimicānu ciemā – pašreizējā dzīves vietā. Jubilāra garais mūžs ir aizritējis darbos, arī šobrīd, cienījamajā vecumā Jāzepam ir svarīga darbošanās un savas zemes un mājas saimnieka apziņa.

Šobrīd, kad Jāzeps ir palicis viens un pasliktinājusies veselība, līdzcilvēku palīdzība sirmgalvim ir ļoti nepieciešama, palīdzēt ar ikdienas darbiem steidz kaimiņi, radinieki, sociālais dienests un  Jāzepa vislielākais atbalsts – Kusiņu ģimene. Saistībā ar pulcēšanās ierobežojumiem, pēdējos divos gados plašas dzimšanas dienas svinības netiek rīkotas. Jāzepu svētkos vienmēr apsveic brāļa meita Aija, kura jau vairākus gadus dzīvo Anglijā. Aija uz jubileju bija atsūtījusi brīnumsvecītes tortei ar skaitli “107”, savukārt, svētku kūku sagādāja aprūpētāja Evita. Vēlreiz no sirds sveicam Jāzepu Strodu 107. dzimšanas dienā! Vēlam stipru veselību un možu garu,  saimniekojot “Vecrimicānu” mājās!

Foto: Anita Brakovska/Facebook

Komentāri (0-2/2)

  • ...
    23.12.2021 23:34
    Veselību un izturību Jāzepam!
  • Tā, lūk!
    22.12.2021 23:32
    Ko jūs te stulbeņi strīdaties! Būtu ceļi sakaisīti ar pretslīdes materiāliem, nebūtu bijis nekādu problēmu!

Atstājiet komentāru