2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Preiļu slimnīcas trešā valdes locekļa amatam virza bijušo valdes priekšsēdētāju Stari

Preiļu slimnīcas trešā valdes locekļa amatam virza bijušo valdes priekšsēdētāju Stari

SIA "Preiļu slimnīca" trešā valdes locekļa amatam tiek virzīta bijusī valdes priekšsēdētāja Iveta Stare.

Pirmdien, 31.janvārī, paredzēta Preiļu slimnīcas kapitāldaļu turētāju sapulce, kurā viens no darba kārtības jautājumiem būs valdes trešā locekļa apstiprināšana amatā.

Pašlaik Stare ir Preiļu novada domes deputāte, Sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētāja. Laikā no 2015. līdz 2019.gadam viņa bijusi slimnīcas valdes priekšsēdētāja.
Pašvaldībā uzsver, ka Stares izglītība un pieredzē gūtās zināšanas ekonomikā, vadības procesos, kā arī kapitālsabiedrību un korporatīvajā pārvaldībā būtu spēcīgs pienesums valdē, kurai šī gada laikā jāpamato un jāpierāda slimnīcas spēja sniegt un nodrošināt pakalpojumus atbilstoši trešā līmeņa statusam.

Trešā valdes locekļa amatam Stare pašlaik tiks virzīta kā pienākumu izpildītāja uz noteiktu termiņu - vienu gadu.

"Piekritu pieņemt šo amatu, jo man nebūs vajadzīgs papildu laiks, lai iepazītos un saprastu situāciju un procesus, kas notiek mūsu slimnīcā. Piekritu pieņemt šo lēmumu, jo saņēmu mutisku lūgumu un pamudinājumu gan no koalīcijas, gan opozīcijas deputātiem," komentēja Stare.

Viņa amatam esot piekritusi arī tāpēc, ka tie būs papildu pienākumi uz vienu gadu. Stare uzskata, ka valdē ilgtermiņā jābūt profesionālam mediķim.
Jau ziņots, ka likumdošanas prasību dēļ amatu atstājusi "Preiļu slimnīcas" valdes locekle Sandra Akmane.

Pamatojums - likumā iestrādātā norma, kas liedz pašvaldības kapitālsabiedrības valdes locekļiem atrasties valdes locekļa amatā citā tādas pašas nozares uzņēmumā. Tā kā Akmane vada arī savu privāto medicīnas nozares uzņēmumu, likuma kontekstā tas radītu interešu konfliktu.

Valdē turpina darboties Skaidrīte Žukova un Aija Vanaga.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Preiļu slimnīca" apgrozījums 2020.gadā bija 4 024 033 eiro, peļņa - 321 648 eiro. Preiļu novada domei pieder 74,14% uzņēmuma kapitāldaļu, SIA "CLP" - 25,86% kapitāldaļu.

Atstājiet komentāru