2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Preiļu pagasta iedzīvotāja Albīna Vaivode nosvinējusi 100 gadu jubileju

Preiļu pagasta iedzīvotāja Albīna Vaivode nosvinējusi 100 gadu jubileju

12. februārī savu 100 gadu jubileju nosvinēja Preiļu pagasta iedzīvotāja Albīna Vaivode, informē Preiļu novada Pensionāru biedrības valdes priekšsēdētāja Marija Briška.

Nozīmīgajā dzīves jubilejā viņu sveica gan radi un draugi, gan Labklājības pārvaldes vadītāja Sandra Sprindža un Preiļu novada Pensionāru biedrības  priekšsēdētāja Marija Briška, kuras pasniedza Preiļu novada pašvaldības Pagodinājuma rakstu un ziedus.  Uzzinājām, cik darbīgs un ražens ir bijis viņas mūžs. Dievs devis četrus bērnus. Divi no tiem jau ir devušies aizsaulē, taču dēls Jānis un meita Janīna vienmēr ir gaidīti. Jubilāre lepojas, ka ir labi audzināti 7 mazbērni un 13 mazmazbērni.

Var tikai pabrīnīties, cik daudz ir darīts savā garajā mūžā. Kolhozā “Komunārs” iets brigādes darbos, liellopu fermā slauktas govis, aprūpēta teliņu ferma. Pie tam vēl darbi mājas saimniecībā. To visu veica trausla, neliela auguma sieviete.  Smagie darbi norūdīja raksturu, spēcināja, tika uzturēts optimisma gars. Arī tagad vēl pati sev gatavo ēdienu, nedaudz mazgā veļu, uztur kārtībā savu mājokli. Dēls Jānis apbrīno mammas stingrību, darboties gribu. “Pēdējā laikā mammai pasliktinājusies redze, taču dzird viņa lieliski. Agrāk adījusi, darinājusi rokdarbus, taču tagad to vairs nevar,” ar mīļumu saka Jānis, “cik vien varēsim, tik palīdzēsim! Kā es mammu pametīšu…”

Novēlēsim jubilārei stipru veselību kā līdz šim un ticību turpmākajā dzīvē.


Atstājiet komentāru