2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Preiļos uzstādīts jauns vides objekts -  metāla krauklis

Preiļos uzstādīts jauns vides objekts - metāla krauklis

Preiļu pilsētā pie jauniešu centra “Četri”, Preiļu Galvenās bibliotēkas un tūrisma centra uzstādīts jauns vides objekts -  vietējā mākslinieka Aleksandra Nesterjuka, kurš pārstāv uzņēmumu “Nester Custom”, radītais metāla krauklis, informē pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Dagnija Dudarjonoka.

Objekts veidots no metāla rezerves daļām, apvieno pagātni ar mūsdienīgiem risinājumiem un spilgti attēlo jaunā Preiļu novada vērtības – ilgtermiņa domāšana, spēja pielāgoties, transformācija, cieņa pret pagātnes vērtībām, bet vienlaikus stingrs skats nākotnē. 

Krauklis, kā simbols, jau izsenis saistīts ar Preiļu novadu, tas tika attēlots Preiļu pilsētas un arī novada ģerbonī.  Šī putna attēls ģerbonim izraudzīts tāpēc, ka arī Preiļu ilggadējo īpašnieku Borhu ģerbonī bija attēloti kraukļi — gudrie, uzmanīgie, drošsirdīgie, spēcīgie putni.

Vides objekta mākslinieks Aleksandrs Nestjeruks izveidojis metāla mākslas galeriju kā izklaides kompleksu Preiļos, kurā atrodas mākslinieciski izvietotas izstāžu zāles ar individualizētiem motocikliem un metāla mākslas skulptūrām.

Komentāri (0-1/1)

  • Afigeķ
    18.05.2022 17:13
    Kad vienreiz beigs naudu notrallināt visādos bezjēdzīgos krāmos??? Un kad vajadzēs ielas un ceļus ziemā tīrīt, tad bļaus no kanceles, ka naudas nav !!!

Atstājiet komentāru